Umman Dışişleri bakanının siyasi işlerden sorumlu Yardımcısı Emir Abdullahiyan ile görüştü

Umman Dışişleri bakanının siyasi işlerden sorumlu Yardımcısı Emir Abdullahiyan ile görüştü

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Umman Dışişleri bakanının siyasi işlerden sorumlu Yardımcısı “Şeyh Halife Bin Ali Bin Isa El Haresi “, Dışişleri Bakanlığı’nda kabul etti.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre  İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bu görüşmede Tahran ile Maskat arasındaki ikili ilişkilerin ilerlemesine değinerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin yolunun somut bir şekilde ilerlediğini ifade ederek Umman Krallığı’na Filistin ve Gazze halkına verdiği destek için teşekkür etti.

Umman Dışişleri bakanının siyasi işlerden sorumlu Yardımcısı da ülkemiz Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Umman Kırallığı Dışişleri Bakanı’nın sıcak selamlarını ileterek  İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin’e ve Gazze halkına destek verme konusundaki tutumunu ilkeli ve son derece olumlu olarak nitelendirdi.

Umman Dışişleri Bakan Yardımcısı ayrıca Umman Kırallığı’nın arabuluculuk çabalarına tam destek verdiğine dikkat çekti ve Gazze’de tam bir ateşkes sağlanmasına yönelik mevcut çabaların mümkün olan en kısa sürede meyve vermesini umduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + twenty =