Uluslararası Para Fonu: Yemenlilerin Üçte Biri Gıda Güvenliğinden Yoksun

Uluslararası Para Fonu: Yemenlilerin Üçte Biri Gıda Güvenliğinden Yoksun

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; BM Gıda ve Enerji Krizi heyeti, Ukrayna’daki durumun son üç ayda dünyada 1,6 milyar insanı etkilediğini belirtti.

BM ajansı yaptığı açıklamada, “Ukrayna’daki Rus operasyonunun başlamasından üç ay sonra dünya çapında 1,6 milyar insanın hayatını ve varlıklarını etkileyen büyüyen bir krizle karşı karşıya” dedi.

Uluslararası Para Fonu Salı günü yaptığı açıklamada, emtia fiyatlarındaki küresel artışın Yemen’deki ekonomik ve insani krizi daha da kötüleştireceğini söyledi. Rapora göre, Yemenlilerin üçte biri artan küresel fiyatlar nedeniyle gıda güvenliğinden yoksun.

Bu arada, Yemen Maliye Bakan Yardımcısı Planlama ve İstatistik geçtiğimiz günlerde, Yemen’e savaş açan Suudi-Emirlik saldırganlık koalisyonunun ülkeye yalnızca yüz altmış milyar dolar zarar verdiğini açıkladı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve çeşitli Arap ülkeleri ile birlikte ABD, Batılı ülkeler ve Siyonist rejimin desteğiyle Nisan 2015’te Yemen halkına karşı kapsamlı bir savaş başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + sixteen =