Uluslararası El-Mustafa Üniversitesi, Azerbaycan ile Ermenistan Arasındaki Çatışma Hakkında Bildiri Yayımladı

Uluslararası El-Mustafa Üniversitesi, Azerbaycan ile Ermenistan Arasındaki Çatışma Hakkında Bildiri Yayımladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; El-Mustafa Uluslararası Üniversitesi, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde son zamanlarda yaşanan çatışmalar hakkında bir açıklama yayımladı.

El-Mustafa Üniversitesi haber ve bilgi merkezine göre açıklama metni şöyle:

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

(Kendileriyle savaşa girişilen mü’minlere, zulme uğramalarından dolayı, savaş izni verildi. Şüphesiz Allah, onlara yardım ulaştıracak güçtedir.) Hac Suresi 93. Ayet

Son günlerde Azerbaycan ile Ermenistan arasında işgal altındaki Dağlık Karabağ bölgesi konusunda yaşanan kriz yeniden zirveye tırmanmıştır.

Dünyanın farklı milletlerinden bilim adamlarına ev sahipliği yapan ve farklı ırk ve milletlerden kardeşçe ve barışçıl düşünceye önem veren bilimsel ve akademik bir kurum olan Uluslararası El-Mustafa Üniversitesi olarak Azerbaycan’ın işgal altındaki Dağlık Karabağ bölgesi üzerindeki egemenliği, adil ve kalıcı bir barışın ancak işgalin sona ermesi ve yerlerinden edilen insanların işgal edilen topraklara geri dönmesi durumunda anlamlı olacağını vurgulamalıdır.

Bizim Karabağ’a bakışımız; işgal altındaki Filistin’de adil barışın ancak işgalci Siyonist rejimin işgalinin sona ermesi ve Filistin topraklarının asıl sahiplerine iade edilmesiyle sağlanabileceği görüşü ile aynıdır. Bize göre Dağlık Karabağ’ın işgali, Filistin topraklarının işgali kadar kınanmaktadır.

Uluslararası kuruluşların, işgalci taraf olan Ermenistan’ı Azerbaycan’ın egemenliğini kabul etmeye ve işgali sona erdirmeye zorlaması için ellerindeki imkanları kullanması beklenilmektedir.

Bölgedeki masum Şiiler, Sünniler ve Hristiyanların kanıyla boyanan Siyonist rejim ve tekfiri gruplarının tasviri, engellenmesi gereken yeni bir uğursuz komployu bölgede işaret etmektedir. Bölgede yaşanan krizin her taraflarının, özellikle Azerbaycan’ın aziz ve gururlu milletinin uyanıklığı bu komployu ortadan kaldırabilir.

Şehitlerin kutsal ruhlarını selamlarken, Yüce Allah’tan hak Cephenin zaferini diliyoruz.

Uluslararası El Mustafa Üniversitesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − ten =