Uluslararası Af Örgütü: İsrail Bir Apartheid Rejimidir

Uluslararası Af Örgütü: İsrail Bir Apartheid Rejimidir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Uluslararası Af Örgütü, İsrail’in muhalefetine rağmen yayınladığı bir raporda, İsrailli yetkililerin Filistinlilere yönelik ırk ayrımcılığı suçlarından dolayı cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Af Örgütü yaptığı açıklamada, “Araştırmamız İsrail’in Filistinlilere karşı nasıl vahşet işlediğini gösteriyor” dedi. Buna İsrail ve Filistin topraklarında yaşayan Filistinliler ve diğer ülkelerdeki mülteciler dahildir. Uluslararası Af Örgütü yaptığı açıklamada, “İsrail’in Filistinlilere karşı apartheid sistemi: hegemonyaya ve insanlığa karşı suçlara dayalı acımasız bir sistem” dedi.

Filistinlilerin vatandaşlık haklarının tümü, ırk ayrımcılığını ele alan bir sistemin parçasıdır. İsrail, bu sistemi insanlığa karşı suç ve ırk ayrımcılığı olarak kabul edilen ihlallerle sürdürüyor.

Uluslararası Af Örgütü, Uluslararası Ceza Mahkemesini Filistin topraklarına yönelik devam eden soruşturmasında ırk ayrımcılığı suçunu soruşturmaya çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − eleven =