Uluslararası Af Örgütü: ABD, Afganistan’daki Bireylerin Yaşam Şartlarına Öncelik Vermelidir

Uluslararası Af Örgütü: ABD, Afganistan’daki Bireylerin Yaşam Şartlarına Öncelik Vermelidir

Acilnews’in yabancı basına dayanaarak sunduğu habere göre; Uluslararası Af Örgütü yaptığı açıklamada, Biden hükümetini, Afgan halkının varlıklarına el koyma kararını tersine çevirerek, siyasi hedefleri yerine bireylerin yaşamlarına öncelik vermeye çağırdı.
Habere göre, Uluslararası Af Örgütü Biden hükümetine Afganistan’daki insani kriz göz önüne alındığında, Afganistan’daki siyasi hedefleri yerine insan yaşamının korunmasına öncelik verme çağrısında bulundu.

Biden hükümetine, 11 Eylül saldırılarında öldürülenlerin aileleri yararına Afgan halkının varlıklarının yarısına el koyma konusundaki “haksız ve mantıksız” kararını derhal geri almaya ve bu tür tüm varlıkların kullanılabilir durumda kalmasını sağlamaya çağırdı.

Uluslararası Af Örgütü ayrıca, ele geçirilen varlıkların Taliban’a veya 11 Eylül saldırılarının faillerine değil, Afgan halkına ait olduğunu ve bunların hepsinin Afganistan ekonomisini canlandırmak için Afgan halkının kullanımına sunulması gerektiğini kaydetti.

Açıklamada, “Afganistan’ın döviz rezervlerinin bir kısmının serbest bırakılması, kıtlığın eşiğindeki milyonlarca insan için elzemdir” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + fifteen =