Ukrayna İran’a Yaptırım Uygulanmasını İstedi

Ukrayna İran’a Yaptırım Uygulanmasını İstedi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Ukrayna hükümetinin üst düzey bir yetkilisi, sahte iddialarla İran’a ambargo çağrısında bulundu.

Ukrayna hükümetinin üst düzey bir yetkilisi, Rus ordusunun muharebe cephelerindeki gücünü ve Ukrayna ordusunun zayıflığını gösterirken aynı zamanda Avrupa Birliği’nden İran’a yaptırım uygulanmasını istedi.

Haber kaynaklarına göre Ukrayna, Rusya’nın İran yapımı insansız hava araçları kullandığını iddia ederek AB’den İran’a yaptırım talep etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kulba, Rus ordusunun Kiev’e karşı savaşta İran yapımı insansız hava araçları kullandığını iddia ederek İran’a yaptırım çağrısında bulundu.

Bir süredir İran insansız hava araçlarının Rusya’ya gönderileceğine dair doğrulanmamış bazı haberler yayınlanmış, ancak İran makamları tarafından birçok kez reddedilmişti.

Bu iddialar, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Amirabdollahian’ın 14 Ekim Perşembe günü Finlandiyalı mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde İran’ın Rusya’ya kullanmak üzere silah göndermediğini ve göndermeyeceğini vurgulamıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − ten =