Üç Avrupa ülkesi İran’ın İsrail rejimine yönelik misilleme saldırısına nasıl tepki verdi?

Üç Avrupa ülkesi İran’ın İsrail rejimine yönelik misilleme saldırısına nasıl tepki verdi?

Avrupa Birliği, Fransa, Almanya ve İngiltere, İran İslam Cumhuriyeti’nin İsrail’e yönelik roket saldırısına tepki gösterdi.

Avrupa Birliği, Fransa, Almanya ve İngiltere liderleri, Siyonist rejimin terörist ve hukuksuz eylemlerine atıfta bulunmadan, İran Devrim Muhafızları’nın Salı günü İsrail’e gerçekleştirdiği roket saldırısına yanıt olarak bu rejimin suçlarını desteklediler.

Pars Today’in haberine göre, Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bölge genelinde acil bir ateşkesin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, bu bloğun bir bölgesel savaşın önlenmesi konusunda tamamen taahhütlü olduğunu iddia etti.Borrell, tehlikeli saldırı ve misilleme döngüsünün kontrol dışına çıkma riski taşıdığını belirtti.Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de, “Orta Doğu’daki ölümcül gerilim halkası şimdi durdurulmalıdır. Bölgesel savaş kimseye yarar sağlamaz.” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise İran’ın İsrail’e yönelik roket saldırısına atıfta bulunarak, Paris’in İsrail’in güvenliğine olan bağlılığını göstermek için Batı Asya’daki askeri imkanlarını seferber ettiğini söyledi.Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Siyonist rejimin bölgedeki gerilimi artıran terörist operasyonlarına değinmeden, İran’ın bu rejimin saldırgan eylemlerine yanıt olarak roket saldırılarını derhal durdurmasını istedi.İngiltere Başbakanı Keir Starmer de, “Biz İsrail’in yanında duruyoruz ve İran’a karşı kendini savunma hakkını tanıyoruz.” dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Salı günü İsrail’in son suçlarına yanıt olarak bu rejimin önemli askeri ve güvenlik hedeflerini onlarca balistik roketle vurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × four =