Twitter’da Riyad casusu

Twitter’da Riyad casusu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD medyası, Suudi Arabistan’ın Bedir el-Asaker aracılığıyla, veliaht prensin ofis müdürü Ahmed Ebu Amu’yu Twitter platformunda Suudi muhalefet bilgilerini gözetlemek üzere işe aldığını ortaya çıkardı.

CS Monitor’un haberine göre, Suudi-ABD ilişkileri, petrol üretimi konusundaki anlaşmazlık ve Washington’un askeri ve siber güvenlik ve savunma sistemlerine tehdit olarak gördüğü Pekin ile Riyad arasındaki bağların genişlemesi nedeniyle son zamanlarda gerildi.

Bu gerilim bağlamında, bir Kaliforniya mahkemesi, Amerikan ve Lübnan vatandaşlarını taşıyan eski Twitter yöneticisi Ahmed Abu Amu’yu üç yıl altı ay hapis cezasına çarptırdı.

Washington Post, kararın nedeninin, Suudi hükümeti eleştirmenlerinin e-posta adresleri ve telefon numaraları gibi kişisel bilgilerini, bu eleştirmenlerin hayatlarını riske atabilecek olan El Suud lehine casusluk yapmak olduğunu yazdı.

Wall Street Journal, el-Asaker ve Ebu Amu’nun Londra’da buluştuğunu ve el-Asaker’in Ebu Amu’ya Suudi muhalefetin ‘Müctehid’ hesabını devre dışı bırakması karşılığında 40.000 dolardan fazla değerinde lüks bir saat hediye ettiğini yazdı.

Bloomberg haber ajansı ayrıca, Ebu Amu’nun, hükümeti ifade özgürlüğünü bastırdığı ve vatandaşları gözlemlediği için eleştiren Twitter’daki El Suudi muhalefetinden gelen bilgilere erişmek amacıyla rüşvet aldığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − 2 =