İsrail medyasından ”yetkililerin küstahlığına” eleştiri

İsrail medyasından ”yetkililerin küstahlığına” eleştiri

Hizbullah’ın büyük ve önemli bir askeri güce sahip olduğu, İsrail işgal güçleri içindeki bazı seçkin birliklerin ise füze saldırısı korkusu nedeniyle bir kanalizasyon kanalına sığındığı bildiriliyor.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail işgal güçlerinin bazı seçkin askerleri Hizbullah’ın füze saldırılarından korktukları için bir kanalizasyona sığındı. 

İsrail medyası Hizbullah’ın başka sürprizleri de olduğunu vurgulayarak, İsrail yönetiminin Hizbullah’ın uzun süredir devam eden askeri yığınağının yarattığı tehditleri bertaraf etme kapasitesi konusunda kamuoyunu yanılttığını öne sürdü.

Kanal 14, askerlerin büyük bir askeri üsteki güvenli tesislerin yetersizliği nedeniyle kanala sığınmak zorunda kaldıklarını vurguladı. 

İşgal altındaki Hayfa’nın güneyinde yer alan Binyamina üssündeki askeri yetkililer, askeri komutanlıkla ilgili hayal kırıklıklarını dile getirerek şu soruyu sordular: 

“Genelkurmay Başkanı başka bir felaket mi bekliyor? Tamamen açıkta ve çaresiz durumdayız.” 

Bu olay, Lübnan’dan İsrail’in merkezinde uyarı sirenlerini tetikleyen füze ateşini takip etti.

İsrail yönetimi hayal kırıklığına uğradı

Kan TV‘de yer alan bir haber, geçen yıl yaşanan önemli bir gerilemenin ardından ”İsrail yönetiminin geçmişteki askeri başarısızlıklardan ders çıkarma konusundaki isteksizliğinin rahatsız edici bir eğilim” olduğunu vurguluyor. 

Kanal, Hizbullah’ın “kağıttan bir ev gibi çöktüğünü” iddia eden İsrailli askeri yetkililerin küstahlığını eleştirdi.

Haberde benzer bir söylemin Hamas için de kullanıldığı, yetkililerin Hamas’ın İsrail’in 2021’de Gazze Şeridi’ne açtığı savaştan sonra caydırıldığını söylediği belirtildi. 

Ancak Direniş’in 7 Ekim’deki Aksa Tufanı Operasyonu bunun aksini kanıtladı ve “zayıf ve caydırılmış” olarak görülen Hamas, İsrail’e Filistin’i işgalinden bu yana en acı darbelerden birini indirdi.

Hizbullah’ın önemli yetenekleri

İsrail kanalı ayrıca Hizbullah’ın aldığı ağır darbelere rağmen çökmediğini ve İsrail’e ciddi zarar verme kapasitesini koruduğunu doğruladı. 

Hizbullah hâlâ büyük bir roket ve füze stokuna sahip.

Haberde, “Lübnan’daki İslami Direniş, daha önceki açıklamalarında ve Hüdhüd videosunda yaptığı uyarıların ardından Hayfa’nın güneyinde Golani Tugayı’na ait bir eğitim kampını hedef aldı” denildi.

Kanal ayrıca Hizbullah’ın olası bir senaryoya karşı yeraltı tahkimatı ve komuta kontrol sistemleri kurduğuna dikkat çekerek, bunun Hizbullah’ın İsrail’e yönelik daha organize ve daha ağır roket salvolarını hızla yeniden başlatmasına olanak sağladığını belirtti.

“Hizbullah’ın, İsrail’in tespit sistemlerinden defalarca kaçan etkili bir İHA filosuna ve Rıdvan olarak bilinen elit bir güce sahip” olduğunu vurgulayan Kanal 14, yetkililerin açıklamalarındaki yanılgıları vurguladı.

İsrailli kanal, Hizbullah’ın “Hayfa ve Karyot’taki yerleşimcileri günde iki kez bomba sığınaklarına girmeye zorladığını ve İHA’ların İsrail’in derinliklerine sızarak askeri bölgelerde patladığını ve İsrail güçlerine önemli kayıplar verdirdiğini” kaydetti.

Hizbullah’ın İHA’larının yarattığı tehdit büyüyor

Wall Street Journal‘ın askeri yetkililere dayandırdığı haberine göre, Hizbullah’ın İsrail’in merkezindeki bir askeri üsse düzenlediği İHA saldırısı, bu tür tehditlerle baş etmekte zorlanan İsrail’in hava savunma sistemindeki bir açığı ortaya çıkardı.

Mevcut ve eski askeri yetkililer, İsrail’in Hizbullah’a ait İHA’lara karşı, özellikle de erken tespit aşamasında, yeterli çözümler bulmakta zorlandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 2 =