Türkiye’nin Siyonist rejime ihracat yasağı

Türkiye’nin Siyonist rejime ihracat yasağı

Türkiye, aralarında jet yakıtı, demir-çeliğin de bulunduğu 54 ürünün Siyonist rejime ihracatını yasakladı.

Siyonist rejimin Filistinlilere karşı işlediği suçlar nedeniyle İran İslam Cumhuriyeti, defalarca İslam ülkelerinden bu rejimle ilişkilerini kesmelerini istemişti.

Siyonist rejim ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 7 Ekim 2023’ten bu yana 33 binden fazla Filistinli şehit oldu, 75 binden fazla Filistinli yaralandı.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Türkiye ile Siyonist rejim arasındaki gerilimin tırmandığı dönemde Türkiye, İsrail’e ihracat yasağı getirdiğini duyurdu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a göre Ankara, Filistinlilere kargo uçaklarıyla insani yardım malzemesi ulaştırılmasını talep etmişti ancak Siyonist rejim Türkiye’nin bu talebine karşı çıktı.

Ankara’nın talebinin Siyonist rejim tarafından reddedilmesinin ardından Türkiye, aralarında jet yakıtı, demir, çelik ve inşaat malzemelerinin de bulunduğu 54 ürünü İsrail’e yasakladı.

Türk hükümetinin bildirdiğine göre, Siyonist rejime yönelik yardım yasağı ancak İsrail’in uluslararası insani hukuka uyması ve ateşkes sağlaması durumunda kaldırılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + 14 =