TÜRKİYE’DE İKİ İSRAİL VATANDAŞI TUTUKLANDI

TÜRKİYE’DE İKİ İSRAİL  VATANDAŞI TUTUKLANDI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail basınına göre, Türk güvenlik yetkilileri ülkede bir Mossad casus çetesinin yok edilmesinden sadece haftalar sonra rejime mensup iki kişiyi tutukladı. Siyonist rejimin medya kaynakları dün gece bu rejime mensup iki vatandaşın Türkiye’de gözaltına alındığını bildirdi.
İsrail televizyonunun Kanal 11’i de Türk güvenlik görevlilerinin iki İsrail uyrukluyu tutukladığını doğruladı, ancak tutuklamanın nedeni hala bilinmiyor. Rapora göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı bu konunun farkında ve takip ediyor.

21 Ekim’de dört ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen Türk güvenlik güçleri, Mossad adına casusluk yapmakla suçlanan 15 kişiyi tutuklayarak, bu Mossad casuslarının bir yıldır faaliyetlerinin gözetim altında tutulduğunu ve Mossad ile bilgi alışverişinde bulunduklarını duyurdu. Türkiye’nin ulusal güvenliğine karşı hareket etmek.
Casus ağının, başta savunma sanayii öğrencileri olmak üzere Suriyeli ve Filistinli öğrencilerden bilgi topladığı söyleniyor. Basın kaynakları, Ankara’nın Mossad casus şebekesi üyelerinin Türkiye’de tutuklandığını resmen açıklamasının ardından bir Mossad heyetinin Türkiye’ye geldiğini ve çete üyelerinin faaliyetleri hakkında bilgi verdiğini, ülkenin istihbarat ve güvenlik yetkililerine açıkladıklarını söyledi.

Ancak casus çetelerinin başka ülkelerde tutuklandığına dair haberlere sıklıkla yanıt vermeyen İsrailli yetkililer, bu sefer sessiz kaldılar ve yalnızca eski Mossad milletvekili ve Knesset’in şu anki üyesi olan Ram Ben Barak’ın iddialarına yanıt vermediler. bu konuda “abartılı”. İsrail parlamentosunun dışişleri ve parlamento güvenlik komisyonu başkanlığını yürüten Ben Barak 23 Ekim’de Mossad’ın yöntemlerini açıklayamadığını, ancak çıkan haberlerde tutukluların İsrailli olmadığını ve olayda “Türkiye’nin tasavvurunun” yer aldığını söylediğini söyledi. “abartılı” olmuştur.

Ancak birkaç gün önce, iktidardaki Türk partisinden bilgili bir kaynaktan alıntı yapan Rai Al-Youm gazetesi, bir Mossad heyetinin ülkeye yaptığı ziyareti bildirdi ve heyetin, bu casus ağının faaliyetlerini kabul ederken, bir tanesi için bu casus ağının faaliyetlerini kabul ettiğini yazdı. Mossad Çetesinin Türkiye topraklarındaki faaliyetlerinin amacının Türkiye sahasında herhangi bir istihbarat operasyonu yürütmek olmadığına ve çetenin amacının sadece Hamas liderlerini ve Filistin partilerini ve Türkiye’deki ofislerini izlemek olduğuna dair Türk tarafına güvence verdi.

Bu nedenle raporda, Mossad’ın Filistinli grupların Filistin’de, özellikle Batı Şeria’da güvenlik operasyonları yürütme ve sağlama niyetleri hakkında bilgi edindikten sonra, çeteye önleyici bir operasyon olarak faaliyet gösterme, kimlik belirleme ve bilgi toplama yetkisi verdiği iddia ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine − 2 =