Türkiye ve Katar, Filistin’in Ermenistan tarafından tanınmasını memnuniyetle karşıladı

Türkiye ve Katar, Filistin’in Ermenistan tarafından tanınmasını memnuniyetle karşıladı

Türkiye ve Katar, Ermenistan’ın Filistin devletini tanıma yönündeki adımını memnuniyetle karşıladı.

İSNA haber ajansının bildirdiğine göre dün, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Ermenistan’ın Filistin devletini tanıma kararını memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ayrıca şunları duyurdu:

“Filistin devletinin tanınması uluslararası hukukun, adaletin ve vicdanın gereğidir ve daha fazla ülkenin Filistin’i tanıması için çaba göstermeye devam edeceğiz.”

Katar Dışişleri Bakanlığı da Ermenistan’ın Filistin Devleti’ni tanımasını memnuniyetle karşılayarak, bu eylemi iki devletin kurulması sorununun çözümüne ve bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına destek veren önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Katar Dışişleri Bakanlığı, kapsamlı ve adil bir barışın tesis edilmesinin, 1967 sınırları içerisinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve tam egemenliğe sahip bir Filistin devletinin kurulmasına bağlı olduğunu bir kez daha duyurdu.

Bu bakanlık, Gazze’deki savaşın bir an önce sonlandırılıp bölgede istikrarın sağlanmasının tek yolu olan siyasi yola dönülmesinin gerekliliğini de vurguladı.

Katar Dışişleri Bakanlığı, Doha’nın daha fazla ülkenin Filistin devletini tanıyacağını umduğunu ve iki devletli çözümün uygulanmasına yönelik çabaların yoğunlaştırılacağını duyurdu.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri, Ermenistan’ın kararını memnuniyetle karşılarken, Filistin halkının haklarını elde etmesine ve bölgenin barış, güvenlik ve istikrarının korunmasına destek amacıyla atılan adımları övdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − nine =