The Jerusalem Post: Zülfikar Tatbikatı İran’dan İsrail’e açık bir mesajdır

The Jerusalem Post: Zülfikar Tatbikatı İran’dan İsrail’e açık bir mesajdır

Siyonist rejim medyası, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun “Zülfikar 1401” tatbikatını Siyonist rejime bir tehdit mesajı olarak değerlendirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun “Zülfikar 1401” tatbikatını gerçekleştirmesinin ardından geçici Siyonist rejim medyası bu konuda analizlerde bulundu.

The Jerusalem Post Gazetesi: ‘İran’ın insansız hava araçlarının maket bir gemiye ve bir depoya saldırdığı gösterildi. Bu gemi, İsrail Deniz Kuvvetlerinin “Sa’ar 6” savaş gemisine benziyordu.

Bu yani şu anlama geliyor; İran, geminin sadece görünüşünü değil, aynı zamanda İsrail tarafından donatılma şeklini de örnekledi. Bu, İsrail’in gemilerini, limanlarını ve donanma tesislerini tehdit edebileceği yönünde İran’dan İsrail’e açık bir mesaj gibi görünüyor.

Bazı analistler, bu tatbikatta İran’ın maketini “Eylat” deniz üssü olarak tanıttı. Ağustos ayında ABD ve İsrail deniz kuvvetleri Kızıldeniz’de dört günlük bir deniz tatbikatı düzenledi. İran’ın “Şahid 136” insansız hava araçlarının yaklaşık 2 bin km menzile sahip olduğu, yani Eylat’a ulaşabilecekleri söyleniyor.

Öte yandan İran, İran’ın güneyindeki “Cask” limanı yakınında Eylat ve Sa’ar 6 örneğini oluşturdu ve bu bölgenin yakınında İran’ın bir deniz üssü var.’

Siyonist rejim gazetelerinden “The Times of Israel” de bir haberinde sosyal medya kullanıcılarının sosyal medyada yayınladıkları görüntü ve bilgilere değindi ve şunları yazdı: ‘İran ordusunun (işgal altındaki Filistin’in güneyindeki) son tatbikatında, Eylat limanına saldırı simülasyonu yapıldı.

İsrail’e açık bir uyarı olarak, cumartesi günkü tatbikat sırasında, geminin güvertesinden İsrail deniz üssünün bir kopyasına doğru patlayıcı taşıyan bir insansız hava aracı fırlatıldı.’

Bu gazete ayrıca İran medyasında yayınlanan resimlere değinerek şu iddialarda bulundu: ‘Resimler, Eylat’taki Siyonist rejim deniz kuvvetleri üssünün kopyasına gönderilen “Hengam Gemi Sınıfı” ve “Ebabil” insansız hava aracıyla ilgilidir. Simüle edilen hedefin yanında, geçici Siyonist Rejim Donanmasına ait “Sa’ar 6 Sınıfı ” savaş gemisinin bir kopyası yer almaktadır.’

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 5 =