Terör rejimi İsrail, Gazze’de batağa saplandı

Terör rejimi İsrail, Gazze’de batağa saplandı

Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Eran Etzion, Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki hükümetin, İsrail’i Gazze’de “stratejik anlamda sıkışmışlık ve çözümsüzlük içine ittiği” eleştirisinde bulundu.

Etzion, ülkenin “stratejik olarak sıkışmış durumda ve çözümsüzlük içinde” olduğunu vurgulayarak, hükümetin ne orduyu ne de ülkeyi “zaferin başlangıcı” olarak tanımlanabilecek bir noktaya taşıyabildiğini belirtti. Etzion, Başbakan Netanyahu ve onun liderliğindeki hükümeti, “siyasi ve kişisel nedenlerle” stratejik siyasi hedefler belirlemekten de kaçınmakla suçladı.

Terörist İsrail ordusunun taktik ve operasyonel “başarılarına” saygı duyduğunu söyleyen Etzion, “Siyasi ve kişisel nedenlerle stratejik siyasi hedefleri belirlemekten ve bu hedeflere ulaşmaktan kaçınan bir başbakan ve hükümetin olduğu başından beri belliydi” dedi. Etzion, İsrail’in, Netanyahu ve hükümeti yüzünden “bir yol ayrımına” geldiğini dile getirdi.

Gazze’de 4 terörist daha öldürüldü

Bu arada İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda 4 askerinin öldürüldüğünü, 3 askerinin yaralandığını açıkladı. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Mühendislik Taburu’nda görevli askerler David Schwartz, Gavriel Bloom ve Yakir Hexter ile Kfir Tugayı’nda görevli asker Sergeant Roi Tal’in Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda öldürüldüğü ifade edildi. Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda 3 İsrail teröristin de yaralandığı belirtilen açıklamada, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 180’i karadan işgal sürecinde olmak üzere 514 İsrailli terörist asker öldürüldü.

Mücahitler teröristleri püskürtüyor

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde işgalci İsrail güçleri ile Filistinli mücahit gruplar arasında bir süre aradan sonra yeniden şiddetli çatışmalar yaşandı. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya ve Beyt Hanun beldelerinin doğusundaki bölgelerde çıkan şiddetli çatışmalar, sabah saatlerine kadar devam etti.

İsrail’e ait tanklar, Cibaliya ve Beyt Hanun beldelerinin doğusundaki bölgelere ağır top atışları yapıldı. İsrail savaş uçakları da bölgede yoğun bombardıman gerçekleştirdi. Çatışma bölgelerinden yoğun dumanların yükseldiği görüldü. İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki geniş alanlardan sınır bölgelerine çekilmesiyle saldırılar azalmıştı. Söz konusu çatışmaların Gazze Şeridi’nin kuzeyinde, bir haftadan uzun süredir ilk kez yaşandığı kaydedildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ülkesinin abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik işgalinde “yeni ve daha az yoğun bir aşamaya geçtiğini” belirtmişti.

Ruh sağlığı için 538 milyon dolar ödenek

İsrail medyasında yayımlanan çeşitli raporlarda, savaşın başladığı günden bu yana ruh sağlığı ve rehabilitasyon hizmetlerine başvuran vatandaşların sayısında önemli artış yaşandığına dikkat çekiliyor. İsrail Sağlık Bakanı Uriel Menachem Buso, hükümetin ruh sağlığı ve rehabilitasyon hizmetleri için 538 milyon dolarlık bütçe tahsis ettiğini bildirdi. Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana 2 bin 500’ü asker olmak üzere toplam 13 bin İsraillinin yaralandığını kaydeden Buso, “rehabilitasyon sistemindeki yatak sayısının mevcut 900 yataktan 1500’e çıkarılmasıyla ruh sağlığı hizmetleri için iki milyar şekel (yaklaşık 538 milyon dolar) tahsis edildiğini” belirtti.

İsrail’in Kanal 12 televizyonu ile Yediot Ahronot gazetesine göre Gazze Şeridi’ne saldırıların başlatıldığı tarihten bu yana 9 bin İsrail askeri psikolojik destek aldı ve bunların yarısı daha sonra savaşa devam etmediklerini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 5 =