Tel Aviv’in Baskısı, Avustralya Hamas’ı Terör Örgütü İlan Etti

Tel Aviv’in Baskısı, Avustralya Hamas’ı Terör Örgütü İlan Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sudnuğu habere göre; Avustralya hükümeti, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ı terörist bir örgüt ilan etti.

Siyonist rejimin Batılı ülkeler üzerindeki Filistin karşıtı baskısı Hamas’ı “terörist” olarak adlandırmaya devam ederken, Avustralya Perşembe günü Hamas’ı resmen terörist ilan etti.

AFP’nin haberine göre Avustralya Perşembe günü Hamas hareketini terör örgütü olarak tanıdığını duyurdu. Avustralya daha önce Hamas’ın askeri kanadını terör örgütü olarak adlandırmıştı.

Avustralya İçişleri Bakanı Karen Andrew, hareketin neden yapıldığını açıklayarak, “Hamas’ın ve bugün (terörist) listedeki şiddet yanlısı aşırılıkçı grupların görüşleri çok endişe verici ve Avustralya’da onların nefret dolu ideolojilerine yer yok” dedi.

Avustralya hükümetinin aldığı karara göre, bu ülkede Hamas’a finansman sağlanması veya başka yardımların yapılması halinde, suç işleyenler cezalandırılacak ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılabilecekler.

Avustralya İçişleri Bakanı, “Yasalarımızın yalnızca terör eylemlerini ve teröristleri değil, aynı zamanda bunları planlayan, finanse eden ve uygulayan örgütleri de hedef alması hayati önem taşımaktadır.” dedi.

Avustralya’nın Hamas hareketini terör eylemi ilan etme kararı, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya ve Siyonist rejimin diğer bazı Batılı müttefiklerinin Filistin karşıtı bu eylemi gerçekleştirdikleri bir zamanda geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + two =