Tel Aviv, General Kasım Süleymani’nin Suikastında İşbirliği Yaptığını İtiraf Etti

Tel Aviv, General Kasım Süleymani’nin Suikastında İşbirliği Yaptığını İtiraf Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Eski bir üst düzey İsrail ordusu yetkilisi, Tel Aviv’in İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü eski komutanı General Kasım Süleymani suikastına karıştığını ilk kez itiraf etti.

Haberde, İsrail askeri istihbarat servisinin eski başkanı Tamir Hayman yaptığı açıklamada, ”Tel Aviv’in iki yıl önce ABD liderliğindeki operasyonda rol oynadığını söyledi.”

General Kasım suikastını, bu görevde bulunduğu süre boyunca iki önemli suikastlardan biri olarak nitelendirdi. Bir diğer önemli suikastını ise İslami Cihad hareketinin liderlerinden Baha Abu al-Ata’ya ait olduğunu söyledi.

Rai Al-Youm gazetesi, ”İsrailli General Tamir Heiman’ın, 3 Ocak 2020’de İran’ın Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’ye düzenlenen suikastta İsrail’in, Mossad ile Amerikalı meslektaşlarının rolünü ilk kez resmen kabul etmesinin nedenini bilmiyoruz.” denildi.

Devrim Muhafızları’ndan yapılan açıklamada; ”Bu derece açıklığa sahip bu itirafın ciddi sonuçları olacaktır; bunlardan en önemlisi, yakın gelecekte işgal altındaki Filistin dışındaki İsrail hedeflerine karşı herhangi bir misilleme eyleminin meşruiyeti’dir.” denildi.

Sadece bir ay önce emekli olan askeri istihbarat başkanı General Hyman, Mossad’ın suçtaki rolü hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 12 =