Tel Aviv, Kudüs’ü Yahudileştirme peşinde

Tel Aviv, Kudüs’ü Yahudileştirme peşinde

Siyonist rejimin kabinesi, işgal altındaki Kudüs’teki yerleşim birimlerinin genişletilmesi ve bunun sonucunda Yahudileştirilmesi için 844 milyon dolar harcıyor.

Şahab haber ajansının bildirdiğine göre Siyonist rejimin kabinesi dün  yaptığı toplantıda resmi olarak,  İşgal altındaki Kudüs’ün mümkün olduğu kadar büyük kısmını işgal etmek için, beş yıllık planda 844 milyon dolar harcayarak bu şehirdeki yerleşim birimlerini genişletme ve bunun sonucunda burayı Yahudileştirmeye çalışacağını duyurdu.

Filistin Özerk Teşkilatı da bu rapora gösterdiği tepkide bu planın amacı, Kudüs’ün Yahudileştirilmesini derinleştirmek ve her alanda çehresini değiştirmek, özellikle Filistinli sakinlerin sayısının azaltılması, okullarda İsrail eğitim yöntemlerinin dayatılması ve yerleşimlerin genişletilmesidir.” diye belirtti.

Bu rapora göre Filistin Dışişleri Bakanlığı bu planı “ırkçı” olarak nitelendirdi ve şunları vurguladı:

“Bu plan, İsrail’in Kudüs’le doğrudan savaşının ve buradaki Filistin halkının varlığının ve bu şehri İsrailleştirme girişiminin devamı olup, Siyonistler bu eylemle Kudüs’ü diğer Filistin bölgelerinden ayırmayı amaçlamaktadır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − four =