Tel Aviv, Hizbullah’la Olası Bir Savaşa Karşı Cephane Biriktiriyor

Tel Aviv, Hizbullah’la Olası Bir Savaşa Karşı Cephane Biriktiriyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist İsrail gazetesi Yediot Aharanot, İsrail ordusunun Hizbullah’la topyekün bir savaş olasılığı nedeniyle silah ve mühimmat kullanımından tasarruf ettiğini bildirdi.

Habere göre, Siyonist rejimin üst düzey bir güvenlik yetkilisi, İsrail ordusunun mevcut savaşta Gazze Şeridi’ni büyük miktarda mühimmatla hedef aldığını, büyük çaplı bir çatışma ihtimaline karşı silah depolarını doldurduğunu bildirdi.

Yediot Aharanot, ismi belirtilmeyen bu İsrailli yetkiliden alıntı yaparak, İsrail ordusunun ilk ayda çok fazla mühimmat, uçak ve top kullandığını yazıyor. Aharanot, İsrail ordusunun Hizbullah’la geniş çaplı bir savaş olasılığına hazırlık amacıyla artık “mühimmatta ölçülü” bir politika benimsediğini ekliyor.

Bu bağlamda İsrailli yetkili, İsrail ordusunun Hizbullah’la topyekün bir savaş olasılığına hazırlıklı olmak için silah depolarını yeniden doldurabildiğini söyledi.

Yediot Aharonot’un elde ettiği veriler, Gazze’yle savaşın bugüne kadar maliyetinin 65 milyar şekel’e (Siyonist rejimin para birimi) ulaştığını gösteriyor. Bu miktar, ABD yardımı dikkate alınmadan İsrail’in yıllık güvenlik bütçesine tekabül ediyor.

Aynı gazetenin haberine göre, savaşın başlangıcından bu yana ABD, Tel Aviv’e yaklaşık 230 kargo uçağı ve 30’a yakın silah ve mühimmat taşıyan gemi gönderdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 5 =