Tel Aviv, ABD’nin Yeni Silah Sevkiyatına Öfkeli

Tel Aviv, ABD’nin Yeni Silah Sevkiyatına Öfkeli

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonsit medya, bugün işgal altındaki Filistin’e bir Amerikan mühimmatı sevkiyatının daha ulaştığını ancak Washington hükümetinin bazı bombaların ihracatını durdurma kararı nedeniyle bu silah sevkiyatının Tel Aviv’in talep ettiğinden farklı olduğunu bildirdi.

İbranice haber sitesi Serugim’e göre, Tel Aviv’in Refah’ta kara operasyonu yapma kararına karşı ABD hükümeti silah ihracatını askıya almış olsa da dün işgal altındaki topraklara bir sevkiyat daha girdi.

Biden’ın askıya alma kararı aldığı silah sevkıyatı, 1.800’ü 1 tonluk, 1.700’ü ise 250 kilogramlık olmak üzere toplam 3.500 bombadan oluşuyordu.

Bu tür bombalar, Amerikan kuvvetlerinin Vietnam, Irak ve Afganistan’daki savaşlarda kullandığı ve İsrail’in 2014’teki Gazze savaşında da kullandığı bombaların aynısıydı.

Washington yönetiminin İsrail’e göndermeyi kabul ettiği Amerikan mühimmatları arasında 700 milyon dolar değerinde tank mermileri, 500 milyon dolar değerinde taktik araçlar ve 60 milyon dolar değerinde havan mermileri yer alıyor.

Tel Aviv, Beyaz Saray’a ABD Başkanı Joe Biden’ın kararından son derece hayal kırıklığına uğradığını bildirdi; Çünkü Washington bu kararı kamuoyuna duyurdu ve Tel Aviv bu konunun Hamas’ın pozisyonuna hizmet ettiğine inanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 2 =