Taliban Yetkilisi: Komşu Ülkelerle İlişkilerimizi Geliştirmek İstiyoruz

Taliban Yetkilisi: Komşu Ülkelerle İlişkilerimizi Geliştirmek İstiyoruz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Taliban’ın siyasi bürosu sözcü, “Taliban ile Washington arasındaki Afganistan’ı devralma anlaşması hakkındaki yorumların tamamen yanlış olduğunu” söyleyerek komşu ülkelerle ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.” dedi.

Taliban hareketinin siyasi büro sözcüsü Muhammad Naeem, CIA Direktörü William J. Burns’ün hareketin siyasi yardımcısı Abdul Ghani Baradar ile görüştüğünü yalanladı.

Naeem, Al-Mayadin Haber ajansına verdiği demeçte, “Taliban ile Washington arasında Afganistan’ın kontrolünü ele geçirme anlaşması hakkındaki yorumların tamamen yanlış olduğunu” söyledi.

“Taliban’a yönelik iddialar yeni değil. 20 yıldır medya bize saldırıyor.” dedi.

Taliban yetkilisi, ABD’nin geri çekilmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Doha anlaşmasında belirtilen geri çekilme için son tarih Nisan sonu, ancak ertelediler. Biz de kabul etmedik.”

Naeem, “Amerikalılar, yabancı birliklerin Afganistan’dan çekilmesi için zaman çizelgesine bağlı kalmalı… Batı’nın Taliban’a yönelik suçlamaları temelsiz… ve cinayet iddiaları doğru değil.” dedi.

Taliban yetkilisi Afganistan’daki değişen duruma atıfta bulunarak, “İran, Çin, Özbekistan, Pakistan ve diğer ülkelerle ilişkilerimiz yeni değil. Bu ülkeler endişeli değil.” dedi.

Naeem ayrıca Taliban’ın “Afganistan’ın komşu ülkeleriyle sürekli ilişkileri ve temasları olduğunu ve bunu geliştirmek istediğimizi” söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + 20 =