Tahran’daki İngiliz büyükelçisi İran Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Tahran’daki İngiliz büyükelçisi İran Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Londra’nın İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı bir kurumun birçok yetkilisi ve birimine keyfi ve mesnetsiz yaptırımlar uygulayacağını açıklamasının ardından İngiltere’nin Tahran Büyükelçisi Simon Shercliffe İran Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

İngiliz hükümeti, İran’daki son isyanlara müdahale edildiği bahanesiyle bazı İranlı güvenlik ve siyasi yetkilileri yaptırım listesine aldı.

Fars haber ajansına göre, b görüşmede, Tahran’ın İngiltere’nin İran İslam Cumhuriyeti’nin içişlerine karışmasını şiddetle protesto ettiği Shercliffe’e duyuruldu ve İngiltere’nin İran’ın içişlerine müdahaleci eylemi şiddetle kınandı.

Ayrıca İngiliz büyükelçisine İran İslam Cumhuriyeti’nin karşı önlem alma hakkını saklı tuttuğu bilgisi verildi ve Shercliffe de konuyu derhal Londra’ya bildireceğini söyledi.

İngiliz büyükelçisi son üç hafta içinde üçüncü kez Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Shercliffe, Londra merkezli Farsça medyanın kötü niyetli kurgularının ardından 24 Eylül’de ve ülke yetkililerinin İran’ın iç gelişmelerine müdahale etmesinin ardından 5 Ekim’de İran Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı ve kendisine Tahran’ın sert protestosu verildi.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + six =