Tahran Cuma İmamı: Batı İtibarını Bir Kez Daha Yitirdi

Tahran Cuma İmamı: Batı İtibarını Bir Kez Daha Yitirdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğuu habere göre; Tahran’da İkame olan cuma namazında Ayetullah Kazım Sıddıki hutbelerinde takvanın dış ve iç düşmana karşı zafere götürdüğünü belirterek şunları söyledi: ”İç ve dış düşmana karşı galip gelmenin yolu, hayır ve rahmet kapılarını açmanın anahtarıdır ve Allah hesapsızca takva sahiplerine iyilik ve nimetler verir.” dedi.

Ayetullah Sıddıki hutbenin bir bölümünde Ukrayna savaşına değinerek şunları söyled: ”Biz savaşa karşıyız; İslami sistem, altyapının yıkılmasına ve öldürülmesine karşı çıkıyor. Ama bu savaş çıkarlara aykırıdır ve savaş doğru ya da yanlış değildir. Bu doğru ile yanlış arasında bir savaş olsaydı, başka bir görevimiz olurdu. Bu nedenle ahlaki bir görevimiz yoktur.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta Batı’nın itibarı yine yitirildi. Yemen’de katledilen birçok şehid, kadın ve çocuklar, Filistin ve Suriye mağdurlarına ve yıllardır süregelen kaynakların yağmalanmasına rağmen hiçbir mazlumun yanında bu savaşta yer almamışlardır. Ukrayna lehine seslerini yükselttiler.

Ayrımcılık ve beyazları Avrupalıları görme ayrıcalığı Batı için bir yüzkarasıdır

Tahran Cuma Namazı Sözcüsü şunları vurguladı: Beyazlar ve Avrupalılar arasındaki bu ayrımcılık ve ayrım ve onların üstünlük algısı Batı’daki ırkçılığın utanç verici yapraklarından biridir.

Ayetullah Sıddıki, 1400 yılının sonunun eşiğinde olduğumuza işaret ederek, “Yılın sonu, İmam Zaman’ın (a.s) doğuşuna denk gelir ki, bizim devrimimiz onun zuhuru, tevhid ve dünyanın adalet idrakı içindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + seventeen =