Suudi Muhalifler: Amerika, Suudi Halkını Bastırmak İçin Bin Selman İle İşbirliği Yapıyor

Suudi Muhalifler: Amerika, Suudi Halkını Bastırmak İçin Bin Selman İle İşbirliği Yapıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi medya aktivisti ve Arap Yarımadası Medya Merkezi yöneticisi olab ismi açıklanmayan eleştirmen, Suudi Arabistan’ın insan hakları konusundaki kara siciline değinerek Amerika’nın Suudi ulusunu bastırmak için Al-i Suud ile işbirliği yaptığını bildirerek şu açıklamayı yaptı:

”Suudi Arabistan’da olumlu değişiklik ve reformlar yapmak neredeyse imkansız bir olaydır; Çünkü, Al-i Suud rejimi, reformu yalnızca eğlence ve dini anarşi olarak görmektedir.

Suudi Arabistan’da insan haklarının durumu daha da kötüye gitmektedir. Eleştirmenlerin baskı altına alınması had safhada ve eleştirmenlerin herhangi bir sözü ve eylemi infazla sonuçlanabilir.

Suudi Arabistan’daki siyasi ve insan hakları durumundan haberdar olanlara El Suud cezaevlerindeki siyasi tutukluların tam sayısı sorulduğunda bilmiyorlar. Adil olmayan yargılamalar ve keyfi tutuklamalar hakkında bilgi sahibi olmak imkansızdır.

Suudi Arabistan son zamanlarda düzinelerce tutukluya uzun ve sert cezalar verdi, bazıları birkaç yıl hapisle, bazıları da ölüm cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Tutuklananlardan çok sayıda isim var ve idam cezasına çarptırılanlar listesinde en son Twitter, Telegram ve WhatsApp kullandığı için idam cezasına çarptırılan Suudi Arabistan’ın önde gelen misyonerlerinden Şeyh Awad Al-Qarni de bulunmaktadır.”

Ayrıca Şeyh Awad Al-Qarni, bir Suudi üniversitesinde İslami bir vaiz, yazar ve profesördür. İçtihat ilkeleri alanında yüksek lisans ve doktora derecesine sahiptir.

2017’de tutuklanmadan önce, Siyonist işgal rejimi ve Filistin meselesine yönelik kararlı tutumlarını açıklamış ve Arap topraklarının işgalinden sonra Yahudilerle ilgili olarak dünyanın her yerinde Yahudilerin tüm mallarının mübah olduğunu belirten bir fetva yayınlamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × five =