Suudi Koalisyonunun Saldırılarında Üç Yemenli Şehit Oldu

Suudi Koalisyonunun Saldırılarında Üç Yemenli Şehit Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanaraks unduğu habere göre; Yemen kaynakları, Suudi Arabistan’ın Manbeh ve Shada sınır kasabalarına düzenlediği topçu saldırılarında üç sivilin öldüğünü bildirdi.

Yemenli haber kaynakları, Suudi-Emirlik-ABD koalisyonunun kuzeydeki Saada eyaletini yeniden işgal edildiğini ve Koalisyon topçuları eyalette iki bölgeyi bombaladığını bildirdi.

El-Mesira göre, sınır kasabası Manbeh’deki Al-Sheikh bölgesinde Suudi topçularının bombardımanı sırasında iki Yemenli sivilin öldüğünü bildirdi. Bu arada, sınır kasabası Shada çevresinde saldırgan koalisyona ait topçu ateşinin ardından bir sivil daha şehit oldu.

Son zamanlarda, Suudi koalisyon militanlarının havan saldırıları ve İsveç anlaşmasını ihlal etmesi sonrasında El-Hudaidah eyaletinin Al-Tahita bölgesinde bir çocuk şehit ve üç kişi yaralandı. Saada vilayetine bağlı Manbeh sınır kasabasındaki Al-Raqo bölgesinde Suudi topçu atışları üç şehit ve dört yaralı bıraktı.

ABD destekli Arap koalisyonunun başındaki Suudi Arabistan, istifa eden Yemen cumhurbaşkanını geri getirmeye çalıştığını iddia ederek 26 Nisan 2015’te Yemen’e askeri saldırı başlattı ve kara, hava ve deniz ablukası uyguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 12 =