Suudi Koalisyonu Yemen’e Ait 2 Petrol Tankerine El Koydu

Suudi Koalisyonu Yemen’e Ait 2 Petrol Tankerine El Koydu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Petrol Şirketi sözcüsü bugün, Suudi saldırgan koalisyonu tarafından bu ülkenin akaryakıt taşıyan 2 gemisine daha el konulduğunu duyurdu.

Yemen Petrol Şirketi sözcüsü Essam El- Mutavekil, Suudi saldırgan koalisyonunun Çarşamba akşamı Yemen yakıtı taşıyan iki gemiye el koyduğunu ve Al-Hodeidah limanına girmelerini engellediğini duyurdu.

El- Mutavekil, şunları söyledi: Saldırgan koalisyon, petrol ürünleri taşıyan gemileri korsanlığa devam ediyor ve insani nitelik taşımasına ve Birleşmiş Milletler’den giriş izinleri almasına rağmen benzin gemisi “Cosmograph” ve dizel gemi “Daytona”ya el koydu.

Yemen Petrol Şirketi sözcüsü, “Petrol türevleri ve ürünleri taşıyan gemilerin korsanlığının devam etmesinden, bunlara el konulmasından ve bunlara mali cezalar verilmesinden saldırgan koalisyon ve Birleşmiş Milletler sorumludur ve bu eylemle Yemen halkı yaşanan acı ve ızdıraba katlanmaktadır.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı Mehdi el-Mashat daha önce Suudi koalisyonunu akaryakıt taşıyan gemilere el konulmasının devam etmesi konusunda uyarmıştı ki bu ateşkesin açık bir ihlalidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − seven =