Suudi Koalisyonu 8 Bin Yemenli Çocuğu Şehit Etti

Suudi Koalisyonu 8 Bin Yemenli Çocuğu Şehit Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti İnsan Hakları Bakanı, Suudi-BAE koalisyonunun Yemen’e karşı savaşının başlamasından bu yana bu koalisyon güçlerinin saldırılarında sekiz bin Yemenli çocuğun şehit edildiğini açıkladı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti İnsan Hakları Bakanı Ali Deylemi şu ifadelerde bulundu: ‘Suudi-BAE koalisyonunun Yemen’e karşı savaşının başlamasından bu yana, bu koalisyon güçlerinin doğrudan saldırılarında sekiz bin Yemenli çocuk hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan, Arap koalisyonunun lideri olarak 26 Mart 2015’ten bu yana ABD’nin desteği ve emri ve BM’nin desteğiyle Yemen’in istifa eden cumhurbaşkanını yeniden iktidara getirmek için Yemen’e yönelik askeri saldırı başlattı ve bu ülkeyi karadan, havadan ve denizden kuşatma altına aldı.


Bu askeri saldırılarda, Suudi koalisyonu hedeflerinden hiçbirine ulaşamadı ve bu saldırıların binlerce Yemenlinin şehit edilmesi ve yaralanması, milyonlarca insanın yerinden edilmesi, ülkenin altyapısının yok edilmesi, kıtlığın, açlığın ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasından başka bir sonucu olmadı.

Ali Deylemi, Yemenli çocukların doğrudan ve dolaylı olarak öldürülmesinin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: ‘Uluslararası insan hakları kurumlarının ahlaki çöküntüsü ve adaletsizliğinden üzüntü duyulmalıdır. Çünkü yanlış istatistiklerle koalisyonun yüzünü aklamaya çalışıyorlar ama bir yandan da Yemenli çocukları desteklemek için tedbirler aldıklarını iddia ediyorlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + nineteen =