Suudi Dışişleri Bakanı: Veliaht Prens, Amerikan Başkanı İle Dalga Geçmedi

Suudi Dışişleri Bakanı: Veliaht Prens, Amerikan Başkanı İle Dalga Geçmedi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Wall Street Journal, Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan’ın, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın özel görüşmelerde Biden ile alay ettiğini ve kendisine atfedilen, Donald Trump’ı Biden’a tercih ettiği yönündeki açıklamaları reddettiğini aktardı.

Suudi Dışişleri Bakanı’ndan alıntı yapan bu gazete, kimliği belirsiz kaynakların iddialarını da tamamen reddederek, Suudi yetkililerin Amerikan başkanlarına büyük saygı duyduğunu ve onlarla karşılıklı saygıya dayalı ilişkilere büyük önem verdiğini söyledi.

Suudi Dışişleri Bakanı, Amerikalı yetkililere duyduğu saygıdan bahsederken, Al-Suud, Trump’ın başkanlığı sırasında bağımlı bir rejim ilan edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Mississippi’deki kampanya konuşmasında, Suudi kralına ABD desteği olmadan “muhtemelen iki haftadan fazla dayanamayacağını” söylediğini söyledi.

Daha önce Amerikan başkanı, “Arabistan bizim için bir süt ineği, istediğimiz zaman sağıyoruz, süt bitince kesiyoruz” demişti.

Biden yönetiminin Suudilere yaklaşımı, Suudi Arabistan’ı “sağan inek” olarak nitelendiren Donald Trump’ın kamuoyundaki yaklaşımıyla aynı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × three =