Suudi Arabistan’da Kulüp ve Dans Salonunda Artış

Suudi Arabistan’da Kulüp ve Dans Salonunda Artış

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi Arabistan’da direk dansı derslerinin verildiği en az üç spor salonu olduğunu bildirildi. Bu tür danslar kötü şöhretli kulüplerde öğretiliyor.

Agence France-Presse, bunun Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman rejiminin toplumda gerçekleştirmeye çalıştığı büyük değişikliklerin bir parçası olduğu konusunda uyardı.

Bu sırada bir İngiliz gazeteci Suudi Arabistan’a yaptığı gezinin heyecan verici ayrıntılarını açıklarken, bu ülkenin derin bir toplumsal dönüşüme tanık olduğunu vurguladı.

Richard Quest, CNN’e raporunda önceden belirlenmiş fikirler, klişeler ve önyargılar olmadan Riyad’ı ziyaret etmenin zor olduğunu söyledi.

Bunun özellikle Suudi Arabistan’daki kadınların, tesettür ve din polisinin durumu için geçerli olduğunu kaydetti.

Quest, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın reformları nedeniyle koşulların değiştiğini belirtti.

Ancak rapora göre, Suudi Arabistan’ın fiili hükümdarı insan hakları sicili nedeniyle de ağır bir şekilde eleştiriliyor.

Quest, “Suudi Arabistan’da kadın ve erkekleri bir arada görmeyi hiç beklemiyordum ama bunu kendi gözlerimle gördüm” dedi.

Bin Selman’ın reformlarında seçici olduğunu ve muhalefeti bastırmaya devam ettiğini ve ciddi şekilde eleştirildiğini vurguladı.

Bu İngiliz gazeteci şunları kaydetti: Mart ayında Suudi Arabistan’dan ayrıldıktan bir hafta sonra bir günde 81 kişi idam edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 2 =