Suudi Arabistan Yeniden Yemen’e Saldırdı

Suudi Arabistan Yeniden Yemen’e Saldırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi koalisyonu son 24 saat içinde Yemen’in Hudidah vilayetini hava, füze ve topçu saldırılarıyla hedef aldı.

Yemen resmi haber ajansı (SAB), Suudi koalisyonuna ait keşif ve gözetleme insansız hava araçları dağlık bölgenin semalarına girerek Yemen ordusu ve Yemen’deki halk komitelerinde devriye gezdiğini bildirdi.

Haberde, Suudi koalisyonunun roket saldırılarının Hudeyde vilayetinin çeşitli bölgelerinde de devam ettiğini ekliyor. Suudi koalisyonuna ait tek bir topçu birliği de dağlardaki bölgeleri hedef aldı.

Bu saldırılar, Yemen’de ateşkesin 10 Ekim’de sona erdiği ve uzatılmadığı bir dönemde gerçekleşti.Bu bağlamda Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı “Mehdi el-Mashat”, tekrarlanan çatışmalar nedeniyle ateşkesin neredeyse ortadan kalktığını söyledi.

Birleşmiş Milletler müzakerelerinin ardından iki kez uzatılan Yemen’deki ateşkes 10 Ekim’de sona erdi ancak Suudi koalisyonunun Yemen ablukasının kaldırılması da dahil olmak üzere çıkarlarını gerçekleştirmeyi reddetmesi nedeniyle anlaşmaya varılamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − 4 =