Suudi Arabistan ve Körfez İlkelerinde Binlerce Bilgisayara Siber Saldırı

Suudi Arabistan ve Körfez İlkelerinde Binlerce Bilgisayara Siber Saldırı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siber güvenlik şirketi Group-IB, bu yılın yedi ayında Suudi Arabistan ve Basra Körfezi genelinde binlerce bilgisayarın hacklendiğini duyurdu.

Siber güvenlik firması Group-IB, Amazon ve PayPal gibi hesapların şifrelerini elde etmenin yanı sıra ödeme kayıtlarına ve kripto cüzdanlarına erişmek için kötü amaçlı yazılım kullanan grupları tespit ettiğini bildirdi.

Siber güvenlik şirketine göre, bu yılın yedi ayında bu dolandırıcılar Suudi Arabistan’da yaklaşık 6.300 elektronik cihaza bulaştı, 700.000’den fazla şifre çaldı ve yaklaşık 1.400 kişinin kredi kartı bilgilerini topladı. Yine aynı dönemde binlerce cihaz hacklendi ve BAE’de kredi kartı bilgileri çalındı.

Bu gruplar, e-posta hizmetleri ve sosyal medya hesapları gibi insanların İnternet tarayıcılarında saklanan bilgileri toplayabilen kötü amaçlı yazılım kullandı. Bilgisayar korsanları banka bilgileri gibi bilgileri elde ettikten sonra, bunları para ve veri çalmak veya çalınan bilgileri “yeraltındaki siber suçlulara” satmak için kullanırlar.

Siber firma, Kasım ayı başlarında siber suçluların, insanların banka hesaplarına girip para çalmak amacıyla Suudi Arabistan’daki “önde gelen” bir işe alım şirketinin taklitlerini kullandığını ortaya çıkardı.

Siber güvenlik firması tarafından hazırlanan bir rapor, dolandırıcıların, Facebook gibi sitelerde web sitesinin reklamını yaparak dahili personel arayan insanları çekmek için Suudi şirketinin web sitelerinin 1000’den fazla sahte versiyonunu oluşturduğunu ortaya çıkardı. Suçluların hedef aldığı şirketin adı verilmedi.

Siber güvenlik firması IB de Temmuz ayında siber suçluların Orta Doğu’daki kullanıcıları hedef alan ve tanınmış posta hizmeti markaları gibi görünen 270’den fazla alanı tanımlayan geniş çaplı bir kimlik avı kampanyası başlattığını ortaya çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − six =