Suudi Arabistan, İsrail heyetinin ülkelerine girmesine izin vermedi

Suudi Arabistan, İsrail heyetinin ülkelerine girmesine izin vermedi

Suudi Arabistan, ülkelerinde düzenlenen bir BM toplantısında katılmak isteyen İsrail heyetine vize vermedi.

Maariv gazetesi, batılı medya kaynaklarından naklen şu ifadelerde bulundu: ‘Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler turizm etkinliğine katılmak için vize talep eden İsrail heyetinin ülkeye girmesine izin vermedi.’

Maariv Gazetesi haberlerinde şu iddialarda bulundu: ‘İsrail heyetine vize verilmemesi olayı, İran ile Suudi Arabistan arasında Çin’in arabuluculuğunda diplomatik ilişkilerin kurulmasının ardından gerçekleşti.

Bu engelleme, Riyad ile Tel Aviv arasında diplomatik yakınlaşma için görüşmelerin var olduğu ve Suudilerin İsrail ile ilişkileri normalleştirmek istediğine dair söylentiler varken yaşanıyor ve gerçekte olayların aslının başka bir şey olduğunu gösteriyor.

İsrail heyeti vize alma konusunda hayal kırıklığına uğradı. Mart ayı başında Dışişleri Bakanlığından Siyonist rejim aracılığıyla Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Turizm Örgütü’ne bir not gönderilerek vize işlemlerinin kolaylaştırılması talep edildi. Ancak Birleşmiş Milletler bu talebini Suudi Arabistan Turizm Bakanlığı’na iletmesine rağmen Riyad bunu reddetti.’

Şunu belirtmek gerekir ki, son aylarda Siyonistlerin Suudi Arabistan’daki varlığına ve hatta uluslararası toplantılara katıldıklarına ilişkin haberler yayınlanmıştır.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 4 =