Suudi Arabistan İdam Listesine Bir Genci Daha Ekledi

Suudi Arabistan İdam Listesine Bir Genci Daha Ekledi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi Arabistan mahkemesi, Bahreyn halkını desteklemek suçundan ölüm cezasına çarptırılan yedi genç listesine bir genç daha ekledi.

Suudi mahkemesi, Suudi Arabistan Avrupa İnsan Hakları Örgütü tarafından ölüm cezasına çarptırıldığı doğrulanan yedi küçük ve genç listesine eklenmek üzere Suudi genç Ali Hassan Al-Sbiti’yi ölüme mahkum etti.

Suudi Arabistan’daki Avrupa İnsan Hakları Örgütü, Al-Sabiti’nin tutuklanmasından bu yana yaygın insan hakları ihlalleriyle karşı karşıya kaldığını ve ailesiyle iletişim kuramadığını veya bir avukat atayamayacağını da sözlerine ekledi.

8 ayı aşkın bir süre boyunca, işkence altında bir itiraf imzalamaya zorlanıncaya kadar her türlü zalimce işkenceye maruz kaldığı “Dammam” bölgesindeki Kamu Soruşturma Hapishanesi’nin tek kişilik hücresinde tutuldu.

Al-Sabiti’nin davası Aralık 2019’da bir ceza mahkemesinde başladı ve savcılar, Al-Sabiti’nin henüz 12 yaşındayken 2011 yılında Bahreyn yanlısı bir mitinge katılmak da dahil olmak üzere bir dizi suçlamayla suçladıktan sonra ölüm cezasını istedi.

Suudi savcılığı, 18 yaşından küçüklere ölüm cezasını yasaklayan yasaya aykırı olarak, hakkında ölüm cezası talep etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 1 =