Suud Rejiminin Arabistan Şiilerine Yönelik Vahşeti Devam Ediyor

Suud Rejiminin Arabistan Şiilerine Yönelik Vahşeti Devam Ediyor

Acilnews’in yaancı basına dayanarak sunduğu habere göre; El-Suud rejiminin ülkenin farklı yerlerinde yaşayan Arabistan Şiilere yönelik acımasız politikalarının devam ettiği ve yasadışı olarak tutuklandığını bildirdi.

El-Ahd Haber Ajansı’na göre, Suudi ordusu ve güvenlik unsurları, Suudi rejiminin zulmüne ve küstahlığına boyun eğmediğinde dolayı Katif’in Şii bölgesine, herhangi bir gerekçe veya yasal izin olmaksızın sürekli mezhep saldırısı politikası kapsamında saldırıları devam etmektedir.

Suudi istihbarat servisleri son iki ayda düzinelerce Şii genci zırhlı araçlar gibi askeri teçhizatı kullanarak en son 23 Kasım’da tutukladı. Bu tarihte Suudi özel kuvvetleri, Suudi hükümetiningörevlilerinin eşlik ettiği Şii El Awamiyah bölgesine saldırdı ve herhangi bir yasal izin veya vir gerekçe olmaksızın olmaksızın bazı sakinlerini tutukladı.

Wassim al-Nimr, Nabil al-Yasin ve Zaki Abu Abdullah gençler 22-23 Kasım’da Suudi unsurları tarafından tutuklandı.

Tutuklanmalarının ardından Suudi yetkililer, bilinmeyen bir yere götürüldüğü bildirildi. Ayrıca, bu tutukluların ailelerinin çocuklarıyla iletişim kurmalarına ve hatta tutukluluklarının yeri ve koşullarını bilmelerine izin verilmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 4 =