Suriye’nin Fransa’ya Karşı Sert Bildirisi

Suriye’nin Fransa’ya Karşı Sert Bildirisi

Fransız bir heyetin yasa dışı bir şekilde Suriye’nin Kuzey Doğusuna girişinin ve ayrılıkçı bölücü gruplar ile görüşmesinin ardından, Suriye dışişleri bakanlığı Paris’e karşı sert bir bildiri yayınladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Salı öğlen saatlerinde Fransız Dışişleri Bakanlığından bir heyetin teröristler ile görüşmesine tepki gösterdi.
Suriye resmi haber ajansı, SANA’nın verdiği habere göre Suriye dışişleri bakanlığı buna tepki olarak yayınladığı bildiride “Fransa dışişleri bakanlığından yasa dışı bir şekilde bir heyetin Suriye topraklarına girmesi, uluslararası kural ve protokollerin açık ihlalidir, kınanmaktadır.” dedi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Fransız heyetinin ayrılıkçı ve bölücü gruplarla görüşmesi, Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik açık bir ihlaldir ve Fransa’nın Suriye’deki yıkıcı rolü ve güçlü düşmanlığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu ülkenin terör gruplarını ve bölücü milisleri destekleyerek Suriye’ye yönelik husumetine tam olarak yaslandığını göstermektedir.”
Suriye diplomasi kolu ayrıca, Fransız hükümetinin terörle mücadelede ayrılıkçı gruplarla değil, Suriye hükümetiyle birlikte çalışması gerektiğini hatırlattı.
Geçen hafta, Suriye yerel medyası bir Fransız heyetinin kuzeydoğu Suriye’ye gittiğini ve ABD destekli “Suriye Demokratik Güçleri” (SDG) ve “Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi” olarak bilinen Kürt milislerle bir araya gelip görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.
Yayınlanan haberlere göre, Suriye’nin kuzeydoğusundaki kamplarda tutuklu bulunan 10 kadın ve 15 IŞİD’li çocuk bu heyete teslim edildi.
Bu heyete Fransa Dışişleri Bakanlığı Kriz ve Olağanüstü İşler Merkezi Başkanı Stephane Romatier başkanlık etti ve kendisi ile Kürt milisler arasında bir belge de imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + 13 =