Suriye’de Çuvallayanlar İsmail Heniyye’ye Akıl Veriyor; Suriye ile Normalleşmeyin!

Suriye’de Çuvallayanlar İsmail Heniyye’ye Akıl Veriyor; Suriye ile Normalleşmeyin!

Hamas’ın Suriye yönetimi ile normalleşme kararı sonrasında bazı alimler İsmail Heniyye ile İstanbul’da özel bir görüşme yaptı.

Arap Baharı, Yemen, Suriye gibi olaylarda basiretsiz fetvaları ve yorumlarıyla İslam coğrafyasındaki emperyalist tuzaklara hizmet eden sözde bazı alimler(!) Hamas’ın Suriye yönetimi ile normalleşme kararının ardından İsmail Heniyye ile görüştü.

İşgalci rejim İsrail’le normalleşmenin bütün bölgede alabildiğine yoğunlaştığı bir süreçte, halen bölgesel denklemleri okuyamayan ve sadece hamaset ile hareket eden sözde İslam alimleri, İsmail Heniyye’ye Suriye ile normalleşmenin (!) büyük kötülüklere yol açacağı uyarısında bulundu.

Yayımlanan bildiride imzası olan isimler ise şu şekilde:

Yemen Alimleri Heyeti Başkanı Abdülmecid ez-Zindani, Suriye İslam Konseyi Başkanı Usame er-Rıfai, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkan Yardımcısı Isam Ahmed el-Beşir, Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Abdülkerim eş-Şeyh, Libya Fetva Dairesi Araştırma Konseyi Genel Sekreteri Sami es-Saidi, Dünya Müslüman Alimler Birliği Mütevelli Heyeti üyeleri Abdülhay Yusuf ve Vasfi Aşur Ebu Zeyd.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 4 =