Suriye’de 30’dan fazla El-Nusra teröristi öldürüldü ve yaralandı​

Suriye’de 30’dan fazla El-Nusra teröristi öldürüldü ve yaralandı​

Haber kaynakları, Suriye ordusunun Ahrarur Şam (El-Nusra) teröristlerinin üslerine yönelik düzenledikleri operasyonda 30’u aşkın teröristin öldüğü ve yaralandığını belirtti.

El-Vatan’ın verdiği haberde, Suriye ordusu terörist grupların İdlip ve çevresinde yönelik düzenledikleri saldırılara  yanıt olarak  El Nusra cephesine ağır mali ve cani hasar verdiği belirtildi.

İdlib’deki bir Suriye saha kaynağı, Suriye ordu birliklerinin son iki gün içinde düzenlediği saldırılarda Nusra Cephesi’ne bağlı terör örgütüne ait 30’dan fazla unsurun öldürüldüğünü veya yaralandığını duyurdu.

Suriye ordu birlikleri ayrıca,  Teröristlerin üsslerinin bulunduğu,Kefer Umme ve Kefer Nooran bölgelerine roket saldırısı düzenledi.

2018 yazının sonunda, Rusya ve Türkiye liderleri Rusya’nın Soçi kentinde bir anlaşmaya vardılar ve bu anlaşmada Türkiye,  bu bölgede üslenen teröristleri kan dökmeden uzaklaştırma veya silahsızlandırma sözü verdi , fakat hala teröristlerin bu bölgede zaman zaman Suriye askeri güçlerine veya bu bölgenin çevresindeki Rus üssüne saldırılarını sürdürdüğü görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − fifteen =