Suriye ve Irak’ta Amerikan Üssüne 100’e Yakın Saldırı

Suriye ve Irak’ta Amerikan Üssüne 100’e Yakın Saldırı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göe; ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, son iki ayda ülkenin Suriye ve Irak’taki askeri üslerinin saldırılara hedef olduğunu açıkladı.

Habere göre, ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, Suriye ve Irak’taki ülke ordusunun 25 Ekim’den 15 Aralık’a kadar 97 kez drone ve füze saldırılarına hedef olduğunu açıkladı.

Yetkili, ABD’nin doğu Suriye’deki üslerinin dün üç kez saldırıya uğradığını ve Suriye ve Irak’taki güçlerimizin bu saldırıların çoğunu püskürttüğünü iddia etti.

ABD’li bir askeri yetkili geçtiğimiz günlerde Irak ve Suriye’deki ABD kuvvetlerinin Cuma günü en az 5 kez hedef alındığını, bunların 3’ünün Suriye’deki ABD üslerinde ve 2 kez de Bağdat’ın batısındaki Ayn el-Esad üssünde gerçekleştiğini söyledi.

Ekim ortasından itibaren bölgedeki direniş güçleri, ülkenin Gazze halkının İsrail tarafından öldürülmesine verdiği destek nedeniyle Amerikan üslerine saldırılarına başladı.

Amerika, Siyonistlerin Gazze Şeridi’ne yönelik topyekun saldırganlığında İsrail’in en önemli destekçisi olarak görülüyor. Uluslararası kurumlar, Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırısının yol açtığı yıkım ve can kayıplarının boyutlarının kelimelerle anlatılamaz olduğunu açıkladı.

Irak Hizbullah tugaylarının genel sekreteri “Ebu Hüseyin el-Hamidavi” geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bu ülke Irak’ı işgal etmeye devam ettiği sürece Amerikan üslerine yönelik saldırıların durmayacağını söylemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 1 =