Süheyl Esad: Amerikalılar Dünyanın Güzelliklerini Görmekten Mahrumdurlar / Hollywood’un Latin Amerika ile Savaşı

Süheyl Esad: Amerikalılar Dünyanın Güzelliklerini Görmekten Mahrumdurlar / Hollywood’un Latin Amerika ile Savaşı

Süheyl Esad, Dünyanın Gerçek Dışı ABD Görüntüsü Hakkında Konuştu: “Ben çocukluğumdan itibaren Latin Amerika ve Arjantin’de yaşadım ve Hollywood’un bizi gösterdiği şey çok olumsuzdu.”

Arjantinli Müslüman Süheyl Esad’ın anılarını anlatan “Maradona Diyarında Doğuş” adlı kitabın tanıtım töreni Perşembe günü Devrim Yayıncıları Birliği standında gerçekleşti.

“Maradona Diyarında Doğuş” kitabının ravisi Süheyl Esad şunları söyledi: “Kendimiz için hayatımız normal ve özel bir çekiciliği yok; ama bizim gibi insanların hayatında yansıtılması gereken bir veya iki nokta var. Birincisi, her insanın kalbinde hayatını değiştirebileceği umudu olmalı. Kitap okuyucusu, bu kitabın insanların dönüşümünün hikayesi olduğuna dikkat etmelidir. İkinci nokta ise, bizim gibi insanların hikayelerini dinleyerek dünyaya bakış açısının değişmesidir.”

Dünyadaki gerçek dışı ABD imajı hakkında konuşan Esad şunları söyledi:

“Çocukluğumdan itibaren Latin Amerika ve Arjantin’de yaşadım ve Hollywood’un bizi gösterdiği şey çok olumsuzdu. Hollywood, coğrafyayı Amerika ve Latin ve güney kısmı olmak üzere ikiye bölmüştü. Biz de Amerika’nın orijinal olduğunu ve ona bağlı olduğumuzu düşündük. Büyüdükçe medya ve sinemanın gerçek olmayan şeyleri gerçeğe dönüştürmede ne kadar güçlü olduğunu anladım.”

Esad sözlerine şöyle devam etti: “Suriye, Irak ve Lübnan’ı gördüm ve İran’da Kum’u seçtim ve Amerikalıların güzellikleri görme konusunda ne kadar mahrum kaldıklarını anladım çünkü kalpleri kör. Bu kitap, bakış açımızı yüzeysel olmaktan öteye taşımaya ve gerçeğe bakmaya davet ediyor.”

Süheyl Esad sözlerini şöyle tamamladı:

“Hayatımızda medyada ve kitaplarda asla yer bulmayan acı hatıralar var. Bu anılar bilinmeyen ve tanınmayan insanlarla ilgilidir ve yine de bizim gibi insanların hikayelerinde belki de en büyük fedakarlıkları yapmışlardır. Örneğin, kitapta güzel varlık hikayelerine yer verilen ailem; ancak otuz yıl boyunca altı ayını gurbet elde tek başına yaşayan dört çocuklu bir annenin fedakarlıkları kitapta yer almıyor; oysa en önemli hatıradır. Bu hikayelerin arkasında bizden daha değerli ve bilinmeyen insanlar var. Hikayelerin gerçek kahramanları bunlardır.”

İslam’a Sevgiyle yönelme

Eserin yazarı Mehri Sadat Marak Nejad bu oturumda şunları söyledi:

“Sayın Esad’ın hayatını üç açıdan anlattım ve metinde bu üç ekseni göstermek istedim. Birincisi, bize her zaman “Din sevgiden başka bir şey midir?”diye söylemişler.

Onun hayatında gördüğümüz şey, sevgi yoluyla insanları dine çekmesi ve İslam’ı tebliğ etmesidir. İkinci nokta ise Hz. Masume (a.s.) ile olan bağlantısıdır. Eğer hayatının herhangi bir yerinde velayet ışığının ona ulaşacağına inanıyorsam, o da onun varlığından gelen ışıktır. Bu nedenle kitaba onunla başladım ve onunla bitirdim. ‘Maradona Diyarında Doğuş’ kitabının Hz. Masume’nin (a.s.) doğum gecesinde tanıtılmasından mutluluk duyuyorum. Üçüncü bakış açısı ise Sayın Esad’ın Emirülmüminin (a.s.) velayeti altında İslam dinini tebliğ ederken gösterdiği cesarettir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + fifteen =