Stephen Walt: Biden, İran Üzerinde Başarısız Bir Baskı Politikası Uyguluyor

Stephen Walt: Biden, İran Üzerinde Başarısız Bir Baskı Politikası Uyguluyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Uluslararası ilişkiler teorisyeni ve profesörü, mevcut ABD Başkanı tarafından İran’a yönelik azami baskının tekrar tekrar başarısızlığa uğramasına atıfta bulunan bir notta; ”Biden, İran üzerinde başarısız bir baskı politikası uyguladığını işaret etti.”

 Farren Policy, ABD’de uluslararası ilişkiler alanında ünlü bir profesör olan Stephen Walt tarafından yapılan bir analizde, abd başkanı joe biden yönetiminin dış politikasının değişim getirme sözlerine rağmen başarısız olduğunu yazdı.

Stephen Walt, biden göreve geldiğinde birçok kişi abd’nin diğer ülkelerle ilişkilerini düzenli, öngörülebilir ve ileri düzeyde düzenleyeceğini düşündüğünü yineledi. trump başkanlığının damgasını vuran bir tweet ile diplomasi döneminin sona ereceği ve sorumlu hükümet çalışanlarının dümene geçmesi düşünülüyordu.

Amerikan üniversitesi profesörü bir gecede dış politikada bir değişiklik olmayacağını kabul etti, ancak “buna rağmen, Biden’ın performansının bazı yönleri rahatsız edici ve bazı uzmanların onu selefiyle karşılaştırmasına yol açtı” diye yazdı.

Biden’ın başkanlığının bu yönleri hakkında yazdığı yazıda”i̇ran ile müzakereler ikili şüpheler, i̇ran’ın sabotajı ve hükümetin kendi korkaklığı nedeniyle hiçbir yere gitmedi ve üzerinde iddiaya girebilecek öneri yeni bir anlaşmanın gelmediğidir.” dedi.

Stephen Walt, “aslında Biden, birçok kez denenmiş ancak hiçbir zaman işe yaramayan kendi “maksimum baskı” versiyonuna doğru ilerliyor gibi görünüyor.

Afganistan’daki gelişmeler, boş dışişleri bakanlığı pozisyonlarının doldurulmasında acos ve kahli anlaşmasının uygulanması, köşe yazarı Farren’in Biden’ı eleştirdiği diğer şeyler arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four + 16 =