Speicher katili Lübnan’dan Irak hükûmetine teslim edildi

Speicher katili Lübnan’dan Irak hükûmetine teslim edildi

Irak İçişleri Bakanlığı’na bağlı Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), “Speicher” cinayetine karışan teröristlerden birinin Lübnan’dan Irak’a iade edildiğini duyurdu.

İRNA’ya göre, Irak Interpol’ü Cuma günü yaptığı açıklamada, “(AY.S.) olarak bilinen şahsın, özel bir çaba ve istihbarat takibinin ardından Terörle Mücadele Yasası’nın 4. maddesine dayanarak Lübnan’dan Irak’a teslim edildiğini” duyurdu.

Bu açıklamada, aranan teröristin iadesi için Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra Irak’ın Lübnan Büyükelçiliği ve Irak Ulusal İstihbarat Teşkilatı’nın Lübnan Interpol’ü ile iş birliğine değinildi.

Bazı Irak kaynakları bu kişinin tam adının “Abdullah Yaser el-Seb’avi” olduğunu; Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta uluslararası polis tarafından tutuklanan Irak diktatörü Saddam’ın üvey kardeşinin torunu olduğunu bildirdiler. 

12 Haziran 2014’te Irak, modern tarihin en iğrenç suçlarından birine tanık oldu; Irak’ın güney ve orta kesimlerindeki Şii illerinden yaklaşık 2500 genç Iraklı, Bağdat’ın kuzeyindeki Tikrit kentinde, Irak’ın eski diktatörü Saddam’ın saraylarında toplu hâlde başları kesilerek veya kurşuna dizilerek öldürüldü.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × five =