Sosyal medya İslam karşıtı içeriklere duyarsız!

Sosyal medya İslam karşıtı içeriklere duyarsız!

ABD’de yapılan bir araştırma, sosyal medyanın Müslümalara karşı yayınlanan içerikle ilgili kayıtlı şikayetlerin %89’unu dikkate almadığını ve gerekli önlemi almadığını tespit etti.

Washington’daki Dijital Nefretle Mücadele Merkezi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre: Meta, Twitter ve Google tarafından 2019’da terör ve şiddet içerikli paylaşımların kaldırılmasına yönelik kayıtlı talepleri desteklemek için yayınlanan ortak bir bildiri, bu bildirinin sadece boş bir vaat olduğunu kanıtladı.

Merkezin internet sitesinde yayınlanan haberde, Facebook, Instagram, Tik Tok, Twitter ve YouTube gibi sosyal ağların İslam ve Müslümanlar aleyhine yayınlanan içeriklerin %89’una karşı herhangi bir işlem yapmadığı vurgulandı.

Araştırmacılar, en az 52 milyon kez görüntülenen karikatürler ve asılsız iddialar da dahil olmak üzere 530 taraflı ve insanlık dışı Müslüman karşıtı içerik buldu.

Bu raporu bu ağların raporlama araçlarını kullanarak hazırlayan araştırmacılar, bu uygunsuz içeriğin daha fazlasını tespit etmenin çok kolay olduğunu ancak sosyal ağların hala bu konuyu görmezden geldiğini söylediler.

Açıklamada, “Instagram, Tik Tok ve Twitter gibi sosyal ağlar, kullanıcılarının ‘İslam’a Ölüm’ ve ‘İslam kanserdir’ gibi hashtag’leri kullanmasına izin veriyor ve bu içerik en az 1,3 milyon kez görüntülendi.

Raporda, İslam karşıtı içeriğin yayınlanmasına izin verilmesinin sosyal bölünmelere ve yanlış davranışlara yol açabileceği ve ilgisiz internet saldırılarını güçlendirebileceği uyarısında bulundu.

Raporda ayrıca sosyal ağların İslam karşıtı içerikten para kazandığı ve nefretin yayılmasını görmezden geldiği vurgulandı.

Tr.shafaqna.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 + four =