“Son Nefese Kadar 1979 Devriminin Yanındayız”; İran İslam Devrimi’nin Yıldönümünde X Kullanıcılarının Mesajlarından Seçmeler

İranlı X kullanıcıları, İslam Devrimi’ni İran milletinin büyük bir başarısı olarak değerlendirerek şöyle dediler: “İslam Devrimi, doğu ve batının karanlık perdelerini yırtan bir fecr oldu.”
ABD destekli Şah rejiminin yıkılışının yıl dönümünde, X kullanıcıları bu zaferi anarak sosyal medyada birçok mesaj paylaştılar. Pars Today’in haberine göre, X kullanıcısı Firdovs Abdülkhani, İran İslam Devrimi’nin 46. yıldönümünde şöyle yazdı:”Bu zafer, ufukları aydınlatan bir fecr oldu, doğunun ve batının karanlık perdelerini yırttı ve İran’ı nura boğdu.”
Bir diğer X kullanıcısı Seyyid Yasir Cebrailî, devrimin yıl dönümünde ülke genelinde yankılanan “Allahu Ekber” sloganını şu sözlerle anlattı:”Allahu Ekber demek, İran milletinin İslam Devrimi’nin, Pehlevî istibdadına ve Amerikan emperyalizmine karşı kazandığı zafer gibi oligarşik sömürüye karşı da zafer kazanacağı anlamına gelir. Son nefese kadar bilge liderimiz İmam Hamanei’nin yanında olacağız ve coşkulu katılımımızla bağımsızlık ve özgürlüğün yalnızca İslam Cumhuriyeti’nin gölgesinde elde edilebileceğini ilan edeceğiz.”
Said Pişevaî de bir paylaşımında şöyle yazdı:”İran İslam Devrimi, halkın gönlünde umudu yeniden yeşerten bir dönüm noktasıydı. Bilge lider İmam Humeynî’nin (r.a) önderliğinde İran milleti bağımsızlığa ve özgürlüğe kavuştu. Gelin, bu yolu hep birlikte daha parlak bir gelecek inşa etmek için sürdürelim.”
İbrahim İzzetcah, Gazze halkının yakın zamanda siyonist rejime ateşkes kabul ettirmesini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:”Tüm düşmanların gözleri kör olsun! Bu yıl İslam Devrimi’nin zafer yıldönümünü, Gazze halkının zaferiyle birlikte kutluyoruz. Bu, İran’ın ve İslam Devrimi’nin bir diğer güç gösterisiydi.”
X kullanıcısı İranlı bir kadın olan Maide Rezevi ise şu görüşü paylaştı:”İran İslam Devrimi, ülkeyi emperyalist güçlerin boyunduruğundan kurtardı ve bağımsız bir hükümet kurarak milletin kaderini kendi eline almasını sağladı.”
Köser Bakiri, 22 Behmen yürüyüşlerinde Tahran halkının coşkulu katılımına dikkat çekerek şöyle yazdı:”Şehir uyanık, sokaklar canlanmış. Her cadde ve sokaktan, dalga dalga insanlar Tahran’ın Azadi Meydanı’na doğru akıyor. Devrim marşlarının sesi, milletin kararlı adımlarıyla iç içe geçmiş. Bu sadece bir yürüyüş değil, devrimin ideallerine bir kez daha bağlılık yemini.”
Bir diğer X kullanıcısı Armita da, İmam Humeynî’nin bilge liderliği sayesinde devrimin gerçekleştiğine vurgu yaparak şunları söyledi:”İslam Devrimi, İran tarihinde yeni bir çağın başlangıcıydı. Bu zafer, toplumun her kesiminin birlik içinde hareket etmesiyle gerçekleşti. 22 Behmen, İran’ın yabancı bağımlılıktan kurtuluş günü oldu.”
X kullanıcısı Pirniya ise İran İslam Devrimi’ni ilahi bir mucize olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı:”İran İslam Devrimi, Allah Resulü’nün (s.a.a) temiz soyundan gelen bir adamın mucizevi eliyle gerçekleşti ve dünyanın tüm mazlumlarının umudu oldu.”
Ona göre, İslam Devrimi’nin üç temel unsuru bulunuyor: İslam, dinî liderlik ve halk. Ve bu üç unsur, devrimin zaferinde birlikte önemli bir rol oynadı.