Siyonistlerin Güney Lübnan’da Beyaz Fosfor Kullandı!

Siyonistlerin Güney Lübnan’da Beyaz Fosfor Kullandı!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İnsan Hakları İzleme Örgütü, işgalci güçlerin Lübnan’ın güneyindeki köylere yönelik saldırılarda beyaz fosfor kullandığını duyurdu.

Habere göre, İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail güçlerinin Ekim 2023’ten bu yana Lübnan’ın güneyindeki 17 yerleşim yerine beyaz fosfor kullandığını duyurdu.

Bu örgütün raporunda, İsrail’in, Güney Lübnan’daki yerleşim yerlerine yönelik saldırıda havada 5 kez patlayan beyaz fosforu yasa dışı olarak kullandığı belirtiliyor.

Raporda şöyle deniyor: “İsrail’in beyaz fosforu bu kadar geniş ölçekte kullanması, yangın çıkarıcı silahların kullanımına ilişkin daha kararlı ve güçlü bir uluslararası yasanın geliştirilmesi ihtiyacına işaret ediyor.”

Gazze savaşının başlangıcından bu yana Lübnan sınırları ve işgal altındaki topraklar, Lübnan Hizbullah’ı ile Siyonist ordu arasında çatışmalara sahne oldu.

Lübnan Hizbullah’ı, Siyonist rejime yönelik saldırılarını durdurmanın şartı olarak Gazze savaşının durdurulmasını vurguladı.

İnsan hakları savunucuları, tartışmalı mühimmatların yerleşim yerlerine ateşlenmesinin uluslararası hukuka göre suç olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + 5 =