Siyonistler Kaygı Ve Strese Boğuldu

Siyonistler Kaygı Ve Strese Boğuldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Batı Şeria’da bugün ve dün gerçekleşen başarılı silahlı operasyonlar Siyonist medyanın histerik tepki vermesine neden oldu.

Habere göre, El Halil’de gerçekleştirilen silahlı saldırı operasyonu, siyasi ve güvenlik çevreleri ile yerleşimciler arasında korku ve endişe dalgasına neden olurken, İsrail medyası da bu operasyona geniş yer verdi.

El Halil’in eteklerindeki Kiryat Arba yerleşim yeri yakınlarında bugün öğlen saatlerinde düzenlenen operasyonda 6 Siyonist yaralandı, bir Siyonist ise öldürüldü. Dün Batı Şeria’nın kuzeyindeki Hawara bölgesinde düzenlenen silahlı saldırıda iki yerleşimci öldürüldü.

Bu konuda Yediot Aharonot gazetesinin askeri saha muhabiri Yossi Yehoshua şunları yazdı: “2023, ikinci intifadadan sonraki en zor yıl oldu. Ayrıca bu yılın başından bu yana Filistin’e yönelik çeşitli operasyonlarda 34 İsraillinin öldürüldüğünü de yazdı. Ayrıca yerleşimcilere günlük ortalama 200 güvenlik uyarısı yapılıyor ve bu durum onların hayatlarını büyük ölçüde sekteye uğratıyor.”

Ayrıca şöyle yazdı: “Bütün bu koşullar, İsrail ordusunun 2005’ten bu yana Batı Şeria’ya en fazla askeri konuşlandırması sırasında ortaya çıktı. İşgalci güçlerin Batı Şeria’daki şehir, köy ve yollarda yaygın varlığı bu bölgelerin büyük bir garnizon şekli almasına neden oldu.”

İsrail medyasına göre bu rejim bir kriz üçgeninde sıkışmış durumda; Kuzey sınırlarında Hizbullah’ın aşağılaması, Gazze’den roket atılması ve Batı Şeria’da artan silahlı operasyonlar; İsrail’in durumunu eskisinden daha kritik hale getiren şeyler var olduğunu yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × one =