Siyonistler Kanser Tedavi Hastanesi Bombaladı

Siyonistler Kanser Tedavi Hastanesi Bombaladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Gazze’deki kanser hastalarına yönelik hastanenin son birkaç gün içinde ikinci kez hedef alındığını duyurdu.

Habere göre, Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’deki kanser hastalarına yönelik hastanenin son birkaç gün içinde ikinci kez hedef alındığını duyurdu.

Gazze’de Hamas’a bağlı hükümetin Sağlık Bakanlığı sözcüsü bugünşehit sayısının 8 bin 306’ya yükseldiğini duyurdu.

El Cezire’nin haberine göre bakanlığın yaptığı açıklamada 21.048 kişi çeşitli derecelerde yaralandı. Şehitlerin 3 bin 457’si çocuk, 2 bin 36’sı ise kadın olduğu bildirildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı da işgalci rejimin yardım dağıtımını engellemek amacıyla kasıtlı olarak ambulansları hedef aldığını açıkladı; Bombalamalarda şu ana kadar 25 ambulans imha edildi. Aynı zamanda Gazze’deki 25 hastanenin faaliyetleri de durduruldu.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsüne göre şu ana kadar enkaz altında 1.050’si çocuk olmak üzere 1.950 kişi kaldı. Ayrıca tüm Gazze sakinlerinden kan bağışı yapmak için El Şifa Hastanesi’ne gitmelerini istedi.

Bu Filistinli yetkili aynı zamanda Mısır hükümetinden Refah kapısının tıbbi ekipman girişine açılmasını da istedi.

Ayrıca uluslararası toplumdan Gazze’deki tıp merkezlerinin güvenliğinin uluslararası yasalara uygun şekilde sağlanması için harekete geçmesini istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 2 =