Siyonistler bir Filistinliyi öldürdü

Siyonistler bir Filistinliyi öldürdü

Nablus merkezli silahlı direniş grup ‘Aslan Yuvası’ bir üyenin işgalci rejim askerleri ile çatışmada öldüğünü açıkladı.

Siyonist rejim İsrail ordu birlikleri, yaklaşan Yahudi tatilleri öncesinde yüksek alarma geçirildiği için Pazar sabahı erken saatlerde Nablus yakınlarında İsrail güçleriyle çıkan çatışmada bir Filistinli silahlı kişinin öldürüldüğünü söyledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri(IDF), birliklerin Nablus yakınlarında motosiklet ve araba ile seyir halinde olan bir grup silahlı Filistinliyi tespit ettiğini söyledi.

“IDF birlikleri silahlı adamlara ateş açtı. İsabetler tespit edildi.”

Grubun bölgede silahlı saldırı düzenlemeye gittiği tahmin ediliyor.

Kendisine “Aslan Yuvası” adını veren silahlı bir Filistinli grup, bir üyenin, Saeed Kuni’nin çatışmada öldürüldüğünü duyurdu. Cesedinin IDF tarafından tutulduğu bildirildi.

Filistin basınında çıkan haberlere göre, çatışmada çok sayıda başka üye de yaralandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yanmış bir motosiklet ve açılan ateş sonucu hasar gören bir araba görüldü.

Merkezi Nablus’un eski kentinde bulunan grup, geçtiğimiz aylarda çeşitli direniş gruplarının üyeleri tarafından kurulmuştu. Bazı üyelerinin görünüşe göre daha önce El Aksa Şehitleri Tugayı ve Filistin İslami Cihad ile bağlantısı vardı.

Lion’s Den,  geçen ay Nablus’ta İsrail baskınında öldürülen aranan Filistinli silahlı saldırgan İbrahim Nabulsi ile bağlantılı.

Son haftalarda Batı Şeria’nın kuzeyindeki çok sayıda saldırının sorumluluğunu üstlendi. 

Filistinli silahlı kişiler son aylarda askeri noktaları, Batı Şeria güvenlik bariyeri boyunca faaliyet gösteren birlikleri, İsrail yerleşimlerini ve yollardaki sivilleri hedef aldı.

Pazar günü ilerleyen saatlerde ordu, aylarca süren terörle mücadele operasyonlarının bir parçası olarak Batı Şeria’da – ikisi Nablus’ta olmak üzere – dört şüphelinin tutuklandığını duyurdu. IDF’den yapılan açıklamada, operasyon sırasında bölgede silah sesleri duyulduğu belirtildi.

Başka bir şüpheli Nablus bölgesindeki Jalud köyünde gözaltına alınırken, dördüncü şüpheli Hebron’da tutuklandı.

Bu arada, IDF, Batı Şeria’da saldırıların artması nedeniyle ve yaklaşan Yahudi tatilleri öncesinde yüksek teyakkuzdaydı.

Rosh Hashanah, Yom Kippur ve Sukkot’un ilk ve son günlerinde İsrail, Filistinliler için Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ne geçiş kapılarını kapatacak. 

Bu tür kapanışlar, festivaller ve tatiller sırasında standart bir uygulamadır. Ordu, artan gerilim dönemlerinde saldırılara karşı önleyici bir önlem olduğunu söylüyor.

Bu arada İsrail Polis Komiseri Kobi Shabtai Perşembe günü yaptığı açıklamada, terör saldırıları düzenleme planlarına ilişkin uyarı sayısında belirgin bir artış olduğunu ve gücün tehdide “büyük görevlendirmelerle” karşı çıktığını söyledi.

Cumartesi gecesinden 18 Ekim’e kadar polisin en üst düzeyde hazır olacağını söyledi.

Son aylarda İsrail askerleri de Batı Şeria’daki Filistin şehirlerine gece baskınları sırasında defalarca silah ateşine maruz kaldı.

Ordu, Mart ayı ortası ile Mayıs ayı başı arasında 19 kişinin hayatını kaybettiği bir dizi ölümcül saldırının ardından tutuklama operasyonlarını başlattı.

IDF’nin son aylardaki tutuklamalarının çoğu, bu yılın başlarında saldırıları gerçekleştiren bazı teröristlerin geldiği kuzey Batı Şeria’daki Nablus ve Cenin’de yoğunlaştı.

İsrail güvenlik yetkilileri son aylarda Filistin Yönetimi’nin kuzey Batı Şeria’nın kontrolünü kaybettiği konusunda uyardı.

KAYNAK: İsrailpost.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 4 =