Siyonistler, AB’nin Ayetullah Reisi’nin Yemin Törenine Elçi Göndermesine Kızgın

Siyonistler, AB’nin Ayetullah Reisi’nin Yemin Törenine Elçi Göndermesine Kızgın

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Avrupa Birliği’nin Avrupa Dış İşler Servisi Genel Sekreteri Enrique Mora’yı 14 Ağustos Perşembe günü seçilen Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyid İbrahim Reisi’nin göreve başlama törenine katılmak üzere İran’a gönderme kararı Siyonsitleri kızdırdı.

American Wall Street Journal muhabiri Lawrence Norman, dün Twitter sayfasında Mora’nın Ayetullah Reisi’nin yemin törenine katılma kararını duyuran bir mesaj yayınladı.

Al-Arabi Al-Jadeed internet sitesine göre, Ayetullah Reisi’nin yemin töreninde Avrupa Dış İşler Servisi Genel Sekreteri’nin de hazır bulunduğu haberini takiben, İsrail Dışişleri Bakanlığı Mora’yı eleştirel bir bildiri yayınladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin İran’ın yeni cumhurbaşkanının açılışına bir temsilci gönderme kararını “kafa karıştırıcı ve zayıf bir karar” olarak nitelendiren bir bildiri yayınladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Mercer Street gemisine düzenlenen saldırıda İran’ın rolüyle ilgili suçlamaları yineleyerek, “Sivil bir gemiye düzenlenen terör saldırısı” iddiasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + 8 =