Siyonist Yetkili: İsrail’in Durumu Hepimizi Alıp Götürecek Bir Tsunamiye Benziyor

Siyonist Yetkili: İsrail’in Durumu Hepimizi Alıp Götürecek Bir Tsunamiye Benziyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejiminin istihbarat servisinin eski başkanı, Tel Aviv’deki mevcut durumu bir depreme benzeterek, bu depremin tsunamiye dönüşmesi durumunda hepimizi alıp götüreceğini belirtti.

Habere göre, Siyonist rejimin Şabak istihbarat servisinin eski başkanı Dover Kario, Şabak’ın şu anki başkanı Ronin Bar’ın Tel Avivli siyasetçiler ve üyelerle son görüşmelerini yorumlayarak şöyle dedi; “Bu çok sıra dışı bir olay bu hükümetin kuruluşundan bu yana üçüncü kez oluyor. İlki, Robin öldürülmeden önce Şabak’ın başkanı Carmi Gillon’un politikacıları uyardığı zamandı.

İkinci kez bir yıl veya daha önceydi. Eski Şabak başkanı Nadav Argaman seçimlerin üçüncü veya dördüncü turunda söylem ve gerilimlerin durumu alevlendirebileceği ve ideolojik şiddet vakalarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunduğu zaman idi.

Şu anda yaşananlar, bu uyarıların üçüncü kez tekrarlanmasıdır. Ancak bu kez istisnai ve alışılmadık olan şey, ilk kez diğer protestocular gibi bir Şabak başkanının ciddi bir gerilim olasılığından bahsetmesi; Bu alışılmadık bir uyarıdır.

Kario, Barr’ın uyarısını şöyle değerlendirdi: “Bu durum, yargı reformu yasasının çıkmasından sonra İsrail’de yaşanan mevcut sürtüşmenin ve depremin, Rabin’in hayatını kaybettiği depremden bile daha tehlikeli olduğunu gösteriyor.”

Şabak’ın eski yetkilisi, muhalefet ve hükümetin diyaloğa ve istişareye hazır olmadığına işaret ederek, şunları ekledi: “Bu yasa ilk okumada onaylandığı anda masaya dolu bir silah kondu.

İşgal altındaki topraklardaki duruma ilişkin bu uyarılar artarken, son günlerde ve haftalarda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kapsamlı yargı reformları için kabine yasa tasarısına yerleşimcilerin yaygın protestolarına rağmen, Knesset [bu rejimin parlamentosu] bu tasarıyı onayladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six + fifteen =