Siyonist Uzmanlar Reisi’i ilgili Ne Diyor?

Siyonist Uzmanlar Reisi’i ilgili Ne Diyor?

Aclnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist uzman Rose Smith, İran’ın stratejisinin cumhurbaşkanının yokluğunun etkisi altında değişmeyeceğine dikkat çekti.

İbranice Yediot Aharonot gazetesi şunları yazdı: Tel Aviv Üniversitesi İç Güvenlik Enstitüsü uzmanı Rose Smith şunları söyledi: İran İslam Cumhuriyeti başkanının ani ölümünü Hukuki ve örgütsel açıdan hızlı birşekilde hazırladı.

Reisi’nin İran’ın dış politikası üzerinde önemli etkisi olduğunu belirten Smith, Emir Abdullahiyan’ın Ortadoğu’ya dair derin bilgisi ve Arapçayı akıcı bilmesi İslam Devrim Muhafızları Birliği’e yakın olması Tahran’ın dış politikası üzerinde büyük etkisi oldu.

Bu Siyonist analiste göre Emir Abdullahian, özellikle Gazze savaşından sonra İran’ın siyasi liderliğinde önemli bir konuma sahipti.

Ayrıca şunları ekledi: Abdullahian, İran’ın Arap komşularıyla gerilimi azaltma çabalarında merkezi bir rol oynadı ve İran’ın dış politikasında, özellikle de Rusya ve Çin ile stratejik ortaklığın derinleştirilmesine dayanan Doğu’ya yönelmede lider olarak önemli bir rol oynadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten + fifteen =