Siyonist Rejimin’den Gazze’nin Kuzeyine Topçu Saldırısı

Siyonist Rejimin’den Gazze’nin Kuzeyine Topçu Saldırısı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin topçuları bu akşam iki kez Gazze’nin kuzeyindeki direniş karargahını hedef aldı.

Habere göre Filistin direnişi, beş gün süren yoğun çatışmaların ardından dün akşam Mısır’ın arabuluculuğunda Siyonist geçici rejimle ateşkes anlaşmasına vardı.

Siyonist rejime ait top atışlarının bu akşam iki kez Gazze’nin kuzeyindeki direniş karargahını hedef aldığını bildirdi. Ateşkesin ağır ihlali sayılan bir eylem olarak bildirildi.

Bu haber sitesinde ayrıca, Kudüs’ü işgal eden güçlerin Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Beyt Hanun kasabasının doğusundaki topraklara doğru ateş açtığı ve bu saldırıda olası can kayıplarına ilişkin henüz bir haber gelmediği bildirildi.

Ateşkes yerel saatle 22:00’de yürürlüğe girdi. Bu anlaşma, tam bir ateşkesi ve sivilleri öldürmeyi ve evleri yıkmayı durdurmayı içeriyor. Bu müzakerelerde arabulucu rolü oynayan Mısır, tarafları anlaşmayı uygulamaya teşvik etti ve anlaşmanın uygulanması sürecini kendileriyle temasa geçerek takip edeceğini söyledi.

Birkaç saat önce İbrani kaynaklar, Gazze’den Gazze’ye bitişik İsrail yerleşimlerine bir roket atıldığını bildirdi. Bu füze Aşkelon’a doğru ateşlendi. Direniş gruplarının ortak harekat odasındaki bir kaynak ise bu roketin teknik bir arıza nedeniyle ateşlendiğini ve direnişin ateşkese bağlı kaldığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + eighteen =